En Sıcak Konular

Primi 1.5 yıl devlet ödeyecek

16 Temmuz 2010 11:07 tsi
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, işsizlere ve işverenlere yeni bir müjde verdi.

İstihdam ile mesleki eğitim ilişkisinin güçlendirilmesi için çalışmalarının Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını söyleyen Ergün, "Mesleki yeterlilik belgesine sahip kişilerin istihdam edilmesi halinde 1 yıl süreyle işveren paylarının Hazine ödeyecek. Mesleki teknik eğitimi tamamlamış ve mesleki belgesi olan kişilerin primlerinin de 18 ay süreyle Hazinece karşılanmaı gibi unsurlar var." dedi.
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Hilton Otel'de Büyüyen Anadoluya Kredi Kolaylıkları Projesi tanıtım toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Yüzde 12'ye gerileyen işsizlik rakamlarının sorulması üzerine Ergün, geçen yıl yüzde 16'ya kadar çıkan işsizliğin ekonomideki toparlanmanın ardından düşüşe geçtiğini belirtti. Büyümenin işsizlik üzerindeki yansımalarının 2010 yılından itibaren görülmeye başlandığına vurgu yapan Sanayi Bakanı, "Mayıs, haziran ve temmuz ayı rakamları geldiğinde bunun yüzde 10 seviyelerine geldiğini görme şansına sahip olacağız. Birinci çeyrekte yüzde 11,6'lık büyüme işsizliğin aşağıya doğru indiğinin var olduğunu gösterdi. Nisan ayında bunu görme şansına sahip olduk." dedi.

İstihdam Paketi ve Ulusal İstihdam Stratejesi çalışmaları hakkındaki soruları da cevaplayan Bakan Ergün, iki çalışmanın paralel yürüdüğünü ifade etti. İstihdam Mesleki Eğitim Belgesi'nin Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını vurgularken, Başbakan Erdoğan'ın imzasından sonra belgenin getirdiklerinin açıklanacağını kaydetti. Ulusal İstihdam Stratejisi çalışması da son noktaya geldiğini söyleyen Ergün, strateji belgesinin çok daha kapsamlı çok değişik alanları içine aldığını dört beş başlık altında önemli çalışmalar bulunduğunu aktardı.

'İşsiz ve işverenlere dönük yeni teşvikler var mı?' sorusuna Ergün, istihdam mesleki eğitim ilişkisinin güçlendirilmesi maksadıyla önemli düzenlemeler getirildiğini ifade etti. Ergün'ün verdiği bilgiye göre işsizlerin mesleki eğitim ve yeterlilik belgeleri istihdamda büyük avantajlar sağlayacak. Sanayi Bakanı getirilen yenilikleri şöyle açıkladı: "Mesleki yeterlilik belgesine sahip kişilerin istihdam edilmesi halinde 1 yıl süreyle işveren payları Hazine tarafından karşılanacak. Mesleki teknik eğitimi tamamlamış ve mesleki belgesi olan kişilerin 18 ay süreyle Hazine'ce karşılanması gibi unsurlar var. Bunlar Bakanlar Kurulu imzalarından sonra yürürlüğe girecek."

cihan



Bu haber 464 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,356 µs