En Sıcak Konular

MİT'çi Yılmaz'dan kaçamak cevaplar

16 Temmuz 2010 09:59 tsi
MİT'çi Yılmaz'dan kaçamak cevaplar
Dalan'a "kaç" dediği idida edilen MİT'ci Özel Yılmaz "İrtica ile Mücadele Eylem Planı' davasında konuştu. Kaçamak yanıtlar verdiği dikkat çeken Yılmaz, "Dalan ile samimiyetim yoktur. Kendisini tanımam" dedi.

"İrtica ile Mücadele Eylem Planı' iddialarıyla ilgili haklarında dava açılan ve Yeditepe Üniversitesi kurucusu Bedrettin Dalan ile Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 7 sanıklı davanın 10. duruşması başladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri'de gerçekleşen duruşmaya, tutuklu sanıklar Albay Çiçek, avukat Serdar Öztürk, Ufuk Akkaya ve Mehmet Deniz Yıldırım katıldı. Duruşmada, tutuksuz sanıklar İlhami Ümit Handan ve Özel Yılmaz da hazır bulundu.

DALAN'IN ÇIKTIĞINI BİLMİYORDUK

Duruşmada savunmasını yapan Yılmaz, MİT görevlisi olması nedeniyle kanunun kendisine verdiği izin çerçevesinde savunma yapacağını söyledi. MİT İzmir Bölge Başkanlığı görevine 8 Nisan 2009'da atandığını ifade eden Yılmaz, 1 ay sonra bir gazetede "Bedrettin Dalan'a kaç dediği' şeklinde haber çıktığını; ancak bu olay nedeniyle kendisi hakkında bir soruşturma yapılmadığını vurguladı. Dalan'ın oğlu Barış Dalan'ın, diğer tutuksuz sanık İlhami Ümit Handan vasıtasıyla kendisini arayarak görüşmek istediklerini söylediğini ifade eden Özel Yılmaz, şöyle devam etti: "Dalan'ın yurt dışına çıktığından bilgimiz olmadı. Makamlarıma görüşmek istediklerini ilettim. 'Sosyal tesislere çağır görüş, neticesini bildir' dediler. İstanbul'da 15-20 dakika sohbet ettik. Babasının 1 hafta önce sağlık sorunları nedeniyle yurt dışına gittiğini söyledi. Ergenekon'dan arandığını, tutuklanıp tutuklanmayacağını sordu. Oğluna 'Biz bu konunun dışındayız' dedim. Bunları Ankara'ya bildirdim. Ancak Dalan'ın 1 hafta önce değil de daha önceden gittiğini öğrendik. Dalan ile bu konuda görüşmedim. Dalan ile 3-4 kere görüştüm. Siyasi görüşünü bilmem.'

Tutuklu sanık Albay Dursun Çiçek ise duruşmada,1 yıldır maddi, manevi ve hukuki baskı altında bulunduğunu ve mağdur olduğunu belirtti. Çiçek, "Bu millete değil, askere komplo davasına dönüştü. TSK zarar gördü' dedi. Çiçek, irtica konusunun kendi alanı dışında olduğunu kaydetti.

SAMİMİYETİM YOKTUR

Çapraz sorguda Yılmaz, savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in 'Bedrettin Dalan ile samimiyetinizin boyutu nedir?' sorusunu, 'Hiçbir samimiyetim yoktur' diye yanıtladı. Yılmaz, Pekgüzel'in 'Yeditepe Üniversitesi Hastanesinde anjiyo olduğunda Bedrettin Dalan'ın kendisini ziyaret edip etmediği, soruşturmaya ilişkin bir soru sorup sormadığına' yönelik sorusuna, 'Asla, bir kelime bile konuşmadık. Kapıdan uğrayıp 'Geçmiş olsun' dedi. Yılmaz, Dalan'la tek başına görüşmediğini ifade ederek, 'Yanında her zaman 7-8 kişi vardır. Daire Başkanı'nın kızıyla ilgili burs konusunu görüştüm, kabul etmedi' diye konuştu.

Çiçek Mamak yolunda

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada ara kararlar açıklandı. Tutuklu sanık Dursun Çiçek'in, Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde duruşması olması nedeniyle Ankara'daki Mamak Cezaevi'ne sevk edilmesi yönündeki talebinin kabulüne karar verildi. Mahkeme, duruşmayı 31 Ağustos Salı gününe erteledi.

yenişafak

 



Bu haber 780 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,040 µs