En Sıcak Konular

İşte LYS'nin gurur tablosu

15 Temmuz 2010 15:35 tsi
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonucunda birinciliği farklı puan türlerine göre 7 adayın 500 tam puan alarak paylaştığını bildirdi

Prof. Dr. Yarımağan, sınav sonuçlarına ilişkin bilgi vermek amacıyla YÖK'te düzenlediği basın toplantısında, LYS'de dereceye girenleri açıkladı. Yarımağan'ın verdiği bilgiye göre,

Matematik Fen (MF) puan türlerinde dereceye giren adayların puan türleri ve puanları şöyle:

1. İzmir Fen Lisesinden Arman Özdemir (500 tam puan)

2. Konya Meram Fen Lisesinden Mehmet Nuri Akıncı

3.AnkaraFen Lisesinden Aykut Arı

Türkçe-Matematik (TM) puan türüne göre dereceye girenler:

1.İstanbulÖzel Fatih Lisesinden Mustafa Raşit Akınalp (500 tam puan)

2. İstanbul Özel Çağ Fatih Fen Lisesinden Zeynep Betül Yapar

3. Ankara Fen Lisesinden Kamil Çalışkan

Türkçe-Sosyal (TS) puan türüne göre dereceye girenler şöyle:

1. İstanbul Lisesinden Cihan Mercan (500 tam puan)

2. İstanbul Bahçelievler Prof. Dr. M. Turhan Sosyal Bilimler Lisesinden Çağrı Duyuk

3. Bursa Özel Nilüfer Fen Lisesinden Mustafa Kahraman

-DİL PUAN TÜRÜNDE 5 BİRİNCİ-

Öte yandan Yabancı Dil (DİL) puan türünde Almanca, İngilizce ve Fransızca dillerinde 5 kişi 500 tam puan alarak birinciliği paylaştı.

DİL puan türlerinde dereceye giren adayların isimleri şöyle:

-İstanbul Lisesinden Cihan Mercan, DİL1, DİL2, DİL3 (Almanca)

-İstanbulGalatasarayLisesinden Ayşe Aylin Kaya, DİL1, DİL2 (Fransızca)

-İstanbul Galatasaray Lisesinden Çağla Yasa, DİL3 (Fransızca)

-İstanbul Özel Çağ Fatih Fen Lisesinden Yusuf Arman, DİL1, Dİl2 (İngilizce)

-Ankara Fen Lisesinden Erol Can Bayraktar, DİL3 (İngilizce)

Lisans Yerleştirme Sınavı'nda MF1 ve MF2 ek puan türündeTürkiyebirincisi Gaziantep Safa FEM Dershanesi öğrencisi Fatih Çınar oldu.

Lisans Yerleştirme Sınavı'nda MF1 ve MF2 ek puan türünde Türkiye birincisi Gaziantep Safa FEM Dershanesi öğrencisi Fatih Çınar oldu. Sonuçların açıklanmasının ardından dershaneye koşan Fatih Çınar, başarısını öğretmenleri ile paylaştı.

Fatih Çınar, gerek dershane öğretmenleri gerekse de okul öğretmenleri ile yürüttükleri başarılı maratonu başarı ile bitirmenin onurunu yaşadığını söyledi. "Bazı şeyler bizim elimizde değil, nasip meselesi" diyen Çınar, arkadaşları ile birlikte çalıştıklarını belirterek, "Hepimizin arasında virgüller vardı. Çok şükür, birincilik bana nasip oldu." dedi. Yüksek öğretim sınavlarında Gaziantep'in ilk birincisi olan Çınar, bunun da ayrı bir sevinci olduğunu, bunun da bir milat olmasını temenni etti. Çınar, şöyle konuştu: "Evde ders çalışırken, sessiz bir ortamı sağlamak için babam ayrı, annem ayrı çalışıyordu. Ailemde fedakarlık yapıyordu. Dershane öğretmenim beni sürekli arayıp, kontrol ediyordu. Böyle disiplinli çalışma olunca başarı ister istemez geliyor. Başarım kesinlikle ferdi değil, toplu çalışmanın ürünü."

Gelecek yıllarda sınava girecek öğrencilere seslenen Çınar, çalışmaya erken başlamalarını tavsiye etti. Öğrencilerin YGS'yi hafife almamalarını isteyen Çınar, "YGS'den önce mutlaka LGS'ye çalışsınlar, çünkü o iki aylık dilimde konuların bitmesi çok zor. Ciddi bir başarı istiyorlarsa, YGS'den önce LGS'ye çalışsınlar." ifadelerini kullandı.

Oğlunun başarısıyla gurur duyan baba Mahsun Çınar da, güzel bir duygu yaşadığını dile getirdi. Baba Çınar, oğlunun başarısında büyük rol oynayan Safa FEM Dershanesi ve Gazianteh Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmenlerine teşekkür etti. Çınar, "Fatih'in de büyük bir başarısı var. Hiçbir zaman çalışın demedim, onlar kendi iradeleri ile çalışıyordu. Ben bazen kızıyordum, bu kadar çalışma diye. Başarıyı düzenli çalışmasına bağlıyorum." diye konuştu.

Safa FEM Dershanesi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çınar ise Gaziantep'te bir ilki başardıklarını belirtti. Öğrencilerinin ek puan türünde MF1 ve MF2 alanında Türkiye birincisi olduğunu anımsatan Çınar, "Çok mutluyuz, bundan sonra FEM Dershanesi olarak imza atmayı istiyoruz. Öğrencilerimizi, ailelerini ve okul öğretmenlerini tebrik ediyoruz. Gaziantep'e hayırlı olsun. Öğrencilerimiz bir grup halinde ders çalıştı. Bu grup, geçen sene temmuz ayından itibaren ders çalışmaları için kampa alındı. Günlük yaklaşık 10 saat bir ders çalışıyorlardı. Belli zamanlarda günlük bin soruya kadar çıktılar. Yaklaşık 100 bin soruyu geçtiler. 12-13 kişilik bir ekipti. Nasip Fatih birinci oldu. Diğer öğrencilerimiz de önemli başarılara imza attı. Tüm puan türünde birinciler dershanemizden. Sevinçliyiz, gururluyuz." diye konuştu. 

CİHAN



Bu haber 1,408 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,403 µs