En Sıcak Konular

Yunanistan'da kamu çalışanlarından iş bırakma eylemi

15 Temmuz 2010 14:58 tsi
Yunanistan’da kamu çalışanları, hükümetin sosyal güvenlik alanındaki reformlarını protesto etmek amacıyla 4 saatlik iş bırakma eylemi yaptı.

Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonunun (ADEDY) çağrısıyla yapılan eylem çerçevesinde, çalışanlar saat 11.00’de iş bıraktı.

Katılımcılar, yoğun güvenlik önlemleri altında, başkent Atina’nın, Yunan parlamentosunun da bulunduğu Sindagma meydanında protesto yürüyüşü de düzenledi.

Olaysız geçen yürüyüşe, kamu çalışanlarının yanı sıra sigorta, vergi daireleri ve gümrük memurları, belediye, valilik, sağlık ve havayolu çalışanları katıldı.

Öte yandan, hükümetin uygulamaya koyduğu ekonomik önlemler sonrasında gelen sosyal güvenlik alanındaki reformların, çalışanların haklarını "katlettiğini" savunan sendikalar, bundan sonra da eylemlerine devam edeceklerini kaydettiler.

Yunanistan’da sosyal güvenlik alanında yapılan reformun 2018 yılından itibaren emekli maaşlarında yüzde 7 kesintiye gidilmesini öngördüğü açıklanmış, emeklilik yaşı ve süresi artırılmıştı.

Bütçe açığının kapatılması çalışmaları çerçevesinde de kamuda maaşları aylık 3 bin avroya kadar olan çalışanların, 13. maaş olarak adlandırılan Noel maaşı, Paskalya ile yaz tatili dönemleri için verilen ve 14. maaş olarak nitelendirilen yarımşar maaş ikramiyelerinin toplam bin avroya tekabül etmesini öngören önlemlere gidilmişti.

Kamu çalışanlarının ödeneklerinde de yüzde 8 oranında kesintiye gidilirken, bu sektörde gerek maaşlar gerekse emekli maaşları dondurulmuştu.



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,563 µs