En Sıcak Konular

Bütçe açığında rekor küçülme

15 Temmuz 2010 13:57 tsi
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bütçe açığının yüzde 33 azaldığını açıkladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu yılın Ocak-Haziran döneminde bütçe açığının yüzde 33,5 oranında azalarak, 15,4 milyar liraya düştüğünü bildirdi.

Şimşek, düzenlediği basın toplantısıyla makro ekonomik gelişmeler ve Haziran 2010, Ocak-Haziran 2010 dönemi merkezi yönetim bütçe uygulama sonuçlarını açıkladı.

Mehmet Şimşek, bu yılın Ocak-Haziran döneminde 2009'un aynı dönemine göre bütçe açığının yüzde 33,5 oranında azalarak, 15,4 milyar liraya düştüğünü belirterek, ''Bu tutar yıllık bütçe açığı hedefimizin yüzde 30,7'sine tekabül etmektedir. Dolayısıyla ilk 6 aydaki performansa baktığımız zaman aslında bütün yıl için öngördüğümüz açığa oranla iyi bir noktadayız'' dedi.

Geçen yılın Ocak-Haziran döneminde 4 milyar lira olan faiz dışı fazlanın bu senenin ilk yarısında ise 12 milyar lira olduğuna işaret eden Şimşek, ''Faiz dışı fazlada geçen senenin aynı dönemine göre 3 katlık bir artış söz konusu. Yani faiz dışı fazlada da Türkiye'nin performansı oldukça güçlü'' diye konuştu.

Şimşek, bütçe gelirlerinin bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,1 artışla 121 milyar liraya ulaştığını, bütçe giderlerinin ise yüzde 9,3 oranında artışla 136,5 milyar liraya yükseldiğini bildirdi.

Maliye'nin ihtiyatlı davranmaya devam edeceğini söyleyen Şimşek, orta vadeli programın kendilerinin için çok önemli olduğunu söyledi. Şimşek, 3 yıllık yol haritasına uyulacağını sözlerine ekledi. Ayrıca Şimşek, herhangi bir vergi indirimi veya vergi artışı planlamadıklarını da belirtti.



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,760 µs