En Sıcak Konular

MİT'çi Özel Yılmaz: Dalan'ın siyasi görüşünü dahi bilmem

15 Temmuz 2010 12:10 tsi
Şüpheli Bedrettin Dalan'a soruşturma ile ilgili haber vererek yurt dışına kaçmasını sağladığı ileri sürülen 'AK Parti ve Gülen'i bitirme planı' belgesiyle ilgili davanın tutuksuz sanığı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) İzmir Daire Başkanı Özel Yılmaz,

Dalan'ın sahibi bulunduğu hastanede tedavi olduğunu belirten Yılmaz, siyasi görüşünü dahi bilmediği Dalan'ın, kendisine telefon ederek 'Geçmiş olsun' dileğinde bulunduğunu, yurt dışına kaçmasıyla alakalı olarak Dalan'a bilgi vermediğini söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 10. duruşmasında tutuklu sanıklar Dursun Çiçek, Serdar Öztürk, Ufuk Akkaya ve Deniz Yıldırım ile tutuksuz sanıklar Özel Yılmaz ve İlhami Ümit Handan hazır bulundu. 7 sanıklı davada ilk kez firari sanık Bedrettin Dalan haricindeki 6 sanık aynı anda duruşmaya katıldı. Yıllık izinler nedeniyle aynı mahkemenin Beşiktaş'taki ikinci heyetine başkanlık eden Kemal Can, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün yerine duruşmaya başkan olarak katıldı.

Soruşturma aşamasında MİT İstanbul Daire Başkan yardımcılığı yapan, daha sonra da İzmir Daire Başkanlığı'na tayin olan MİT'çi Özel Yılmaz, savunmasını yapması için sanık kürsüsüne çağrıldığında, yasaların kendisine verdiği izin çerçevesinde savunma yapacağını söyledi.

MİT'de 32 yıldır birçok yurt içi ve yurt dışı görev yaptığını belirten Özel Yılmaz, meslek hayatında göreviyle ilgili hiçbir ceza almadığı gibi yurt içi ve yurt dışı makamlardan birçok kez taltif ve takdir aldığını söyledi. Ulusal bir kanalda soruşturma şüphelisi Bedrettin Dalan'ı yurt dışına kaçırdığı şeklinde bir haber çıktığını belirten Yılmaz, "Bu durumu müsteşarlığa bildirdim. Bu asılsız iddialar karşısında ne yapabileceğimi sordum. Onlar da beklememi söylediler. Bu konuyla ilgili soruşturma dahi açılmadı." diye konuştu.

Firari sanık Bedrettin Dalan'ın sahibi bulunduğu Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'nde anjiyo olduğunu ve kalbine stent takıldığını belirten Özel Yılmaz, Dalan'ın da telefon ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunduğunu söyledi. Bedrettin Dalan ile Özel Kalem Müdürü İlhami Ümit Handan vesilesiyle tanıştığını belirten Yılmaz, bu vesileyle birkaç bayram gibi özel günlerde bir araya geldiklerini söyledi. Aralarındaki görüşme ve konuşmanın çok sınırlı olduğunu belirten Yılmaz, Dalan'ın siyasi görüşünü dahi bilecek kadar bir yakınlıkları olmadığını iddia etti.

Her sabah 5.30'da kalktığını, 5.45'te spora başladığını ve eşiyle 1,5 saat yürüyüş yaptığını belirten Yılmaz, hayatına fazla kişi sokmadığını ve tanıdığı kişi sayısının çok sınırlı olduğunu söyledi. Teşkilattan okul kazanan ve burs isteyen öğrencilerle alakalı olarak da Yılmaz, "Müracaatta bulunan öğrencilerin verdiği bilgilerin teyidi için bir kişinin görevlendirilmesi istendi. Herkes kafasına göre irtibat kurmasın denildi. Yeditepe Üniversitesi'nden İlhami Ümit Handan telefon açarak başvuruda bulunan öğrencilerin bilgilerini soruyordu. Bu konuyla ben ilgilendim. Soracakları bir şey olduğunda beni arıyorlardı." dedi.

Bedrettin Dalan'ın yurt dışına çıkışıyla hiçbir ilgisinin bulunmadığını iddia eden Yılmaz, Dalan'ın yurt dışında olduğu dönemde oğlu Barış Dalan'ın, İlhami Ümit Handan aracılığıyla kendisiyle görüşme talebi olduğunu söyledi. Yılmaz, "Bedrettin Dalan hakkında görüşmek istediğini düşündüm. Ben de bu durumu müsteşarlığa bildirdim. Müsteşarlığa davet etmememi ve onların davet edeceği yere de gitmememi söylediler. Ben de sosyal tesislere davet ettim. 15 dakika kadar görüştük. Babası hakkında bir arama olup olmadığını sordu. Ben de bizim bu konunun dışında olduğumuzu, bilmediğimizi söyledim. Celalettin Cerrah'ın dahi bilemeyeceğini, bu konuyu ancak savcıların bilebileceğini söyledim. "Celalettin Cerrah ile konuşsam, acaba Türkiye'ye dönerse tutuklanır mı?" diye sordu. Ben de bu durumu Cerrah'ın bildiğini sanmadığımı belirterek, yine de istersen görüşebilirsin dedim." sözleriyle görüşmelerini aktardı.

Meslek olarak direkt Başbakanlığa bağlı olduğunu belirten Özel Yılmaz, başarılı çalışmaları nedeniyle uzun yıllar tayininin çıkarılmadığını söyledi. Bu nedenle uzun süre birçok müsteşar ile çalıştığını belirten Yılmaz, "Eğer görevimi kötüye kullansam, müsteşarlık bana bir dakika bile sahip çıkmazdı." diye konuştu.

 
cihan



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,028 µs