En Sıcak Konular

Ulusual kırmızı et konseyi kuruluyor

15 Temmuz 2010 12:03 tsi
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Ulusal Kırmızı Et Konseyi Kuruluşu ile Çalışma Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmeliği yayımladı.

Resmi gazetenin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle, Tarım Kanununda belirtilen ulusal tarım politikaları çerçevesinde çalışmalar yapmak üzere kırmızı et üreten üreticilerin ve kırmızı etten elde edilen asıl ve yan ürünleri işleyerek mamul ve yarı mamul ürünlere dönüştüren sanayicilerin, oluşturdukları birlik, dernek, kooperatif temsilcileri ile bunlara üye olan gerçek ve tüzel kişiler, kırmızı et ile ilgili çalışmalar yapan araştırma kurumları, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarının bir araya gelerek tüzel kişiliği haiz bir Ulusal Kırmızı Et Konseyi kurmalarına olanak sağlandı.
       
Ulusal Kırmızı Et Konseyi, bu Yönetmelikte belirtilen üretici ve sanayici alt gruplarının her birinden en az dört üye olmak üzere toplam sekiz üye tarafından düzenlenen kuruluş dilekçesinin Bakanlıkça onaylanmasıyla kurulacak.
       
Konsey, sektörle ilgili almış olduğu kararları, yılda en az bir kez ve ayrıca istenildiğinde Tarımsal Destekleme ve Yönlendirme Kuruluna rapor halinde sunacak, sonuçlar konusunda Konsey üyelerinin bilgilendirilmesini sağlayacak.
       
Sektörle ilgili gerekli verileri ilgili birimlerden toplayacak Konsey, kırmızı et sektöründe ve piyasasında ortaya çıkan ulusal veya uluslararası gelişmeler çerçevesinde strateji belirleyecek, planlar oluşturacak, uygulayacak veya uygulanmasına yardımcı olacak.
       
Konsey, kırmızı et ve kırmızı etten elde edilen asıl ve yan ürünler ile bunların işlenmesiyle elde edilen mamul ve yarı mamul ürünlere ilişkin ulusal ve uluslararası düzeyde araştırma, inceleme yapacak veya yaptıracak, gerektiğinde kendi üyeleri arasından veya dışarıdan belirleyeceği kişilerden oluşmak üzere çalışma grupları ve komisyonlar kurarak bunların çalışma usul ve esaslarını belirleyecek, araştırma ve inceleme sonuçlarını Konsey üyeleri ile ilgili kurum ve kişilere aktaracak.
       
Kırmızı et ve üretimi, tüketimi ve ticaretinin geliştirilmesine yönelik faaliyetlerde bulunacak Konsey, sektörde yüksek kalitede üretimin gerçekleştirilmesi, standardizasyon ve sertifikasyonun sağlanması, piyasanın izlenmesi, kayıt altına alınması ve kalite kontrol sistemlerinin geliştirilmesi için gerekli politikaların belirlenmesi ve uygulanmasına yardımcı olacak.
      
Konsey, sektörün yapısal sorunlarının çözülmesi, ihtiyaçlarının karşılanması, uluslararası rekabet gücünün artırılması ve üretimin çeşitlendirilmesi dahil gerekli önlemlerin alınması ve bunların uygulanmasını sağlamak için çalışmalar yapacak.
       
Kırmızı et ve kırmızı et ürünlerinin üretimi, ulusal ve uluslararası piyasalarda tanıtımı, tescili ve pazarlanması için gerekli çalışmalar yapması öngörülen Konsey, Avrupa Birliğine uyum ve müktesebatın uygulanması için gerekli faaliyetlerin gerçekleştirilmesine, Kırmızı et ve kırmızı et mamulleri ticaretinin ulusal ve uluslararası kurallarının belirlenmesine ve uygulanmasına da katkıda bulunacak.
       
Konsey ayrıca, sektörde fikri, sınai ve ticari mülkiyet haklarının korunmasına yardımcı olacak ve markalaşmayı teşvik edecek.



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,386 µs