En Sıcak Konular

Alman polis yıllık izin kavgasını kazandı

15 Temmuz 2010 09:55 tsi
Alman polis hergün uniformasını giyerken 30 dakika zaman harcadığını ve bu zamanı mesai için harcadığını belirterek iş mahkemesinde dava açtı. Polisi haklı bulan mahkeme polislerin yılda bir hafta daha fazla izin yapmasına karar verdi.

Alman bir polis memuru, her sabah üniformasını giymesi çok uzun sürdüğü gerekçesiyle yıllık iznini bir hafta uzatılmasını sağladı. Martin Schauder adındaki 44 yaşındaki Alman polis, her gün üniformasını giymesi ve çıkarması gereken süreyi ölçtü.

Schauder, sırasıyla atlet, pantalon, kemer, cop, kelepçe, tabanca, gaz bombası, gömlek, yelek, bot, diz koruyucu ve eldivenlerini giydiği süreyi saniyesine kadar hesapladı. Sonunda hem giyinmenin, hem de soyunmanın 15 dakika sürdüğünü hesapladı.

Almanya’nın kuzey batısında kalan Muenster kentinde polis memuru olan Schauder, amirleriyle aylarca tartışarak kaybettiği zaman yerine yıllık izninin artırılmasını istedi. Ancak yetkililer Schauder’in talebini üniformasını giyip çıkarma süresinin görevinin bir parçası olduğu gerekçesiyle reddetti.

Bunun üzerine Schauder Muenster şehri idare mahkemesine başvurdu. Schauder’in şikayetini dinleyen mahkeme, yaptığı değerlendirme sonucunda polisi haklı buldu.

POLİS TEŞKİLATI ENDİŞELİ

Mahkemenin kararı ile yıllık iznini bir hafta uzatan Schauder, polis teşkilatını ise hayli endişelendirdi. Bunun nedeni ise benzer davalarda bir anda hızlı bir artış görülebilme olasılığı.

Hukuk müşaviri Joachim Wulfmeyer, “Teorik olarak bakıldığında yargıçların cübbesini giymek ve resepsiyon görevlilerinin rujlarını sürmek için ek vakit istemeleri de gerekir” dedi.

Muenster kentini içine alan Kuzey Ren Vestfalya bölgesinin polis birliği başkanı Erich Rettinhaus ise, mahkemenin kararı öncesinde her polis memurunun iş başı yapmadan önce ve mesai sonunda kendi vakitlerinden 15 dakika harcamak zorunda kaldıklarını belirtti ve alınan kararı savundu.

Ancak halen mahkemenin aldığı kararı tersine çevirmenin imkânı bulunuyor. Alt mahkemenin aldığı kararın yasa haline getirilmesi için yüksek mahkemeye başvurulması gerekiyor. Muenster’deki polis teşkilatı şimdi bu hususu değerlendiriyor.

Schauder’in davası, 120’den fazla polis memurunu da ilgilendiren bir konu. Her birinin yıllık izinlerinde ek süre alması ise Muenster polis teşkilatının bütçesi için ciddi bir sorun oluşturabilir.

hurriyet

 



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,052 µs