En Sıcak Konular

Şahin'in İnce'ye cevabı: Birine batsa da...

15 Temmuz 2010 08:16 tsi
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin, TRT'nin reklam ve reyting ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddialarına TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'den cevap geldi. Bu arada TRT İngilizce için de adım atılıyor..

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, kurum hakkında yolsuzluk iddialarında bulunan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'ye cevap verdi.

Şahin, "Birileri rahatsız olsa da, yaptıklarımız birilerine batsa da hukuk çerçevesinde en güzel şeyleri yapmaya çalışacağız." dedi. Şahin en kısa zamanda İngilizce kanal da açmayı istediklerini söyledi.

'Unutulmuş vakıf mirasımız Kıbrıs' konulu belgeselin galasında konuşan Şahin, iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. 2-3 sene öncesine kadar TRT'de 2-3 ay içerisinde bir programın konulamadığını veya kaldırılamadığını belirten Şahin kendilerinin iki ayda bir kanal kurduklarını söyledi. Şahin, "Hele kamudaysanız bunun ne kadar zor olduğunu bilirsiniz. Her şeye rağmen inatla ve ısrarla, birileri rahatsız olsa da, birilerine bu yaptığımız batsa da kesinlikle ısrarla ve tabi ki hukuk çerçevesinde en güzel şeyleri yapmaya çalışacağız." dedi.

'Bu kadar kanal açılır mı?' diye soranların olduğunu belirten Şahin, "Bunu diyenlere söylüyorum. BBC'nin de var 20 küsür tane kanalı, başka ülkelerin de var. Evlerimizde İngilizce kanala ulaşmaya çalıştığımızda bir taraftan CNN bir taraftan BBC kültürlerini bize sunuyorlar. Umarım en kısa zamanda bir İngilizce kanalı açarak da kendi değerlerimizi başkalarına sunarız." diye konuştu.

Hiçbir başarının cezasız kalmadığının farkında olduğunu ifade eden Şahin, "Bugün olduğu gibi birileri çıkıp bizi yolsuzlukla suçlayabilir. Ama kendilerinin konuştuğundan daha sert şekilde biz cevaplarımızı verdik ve vereceğiz. Çünkü anlımız ak. Hiçbir yolsuzluğa ne biz bulaşacağız ne de arkadaşlarımıza müsaade edeceğiz. Bu kurum Türkiye'de yaşayan 72 milyon insanın kurumu." şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,841 µs