En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan görüşme açıklaması

14 Temmuz 2010 18:31 tsi
Kılıçdaroğlu'ndan görüşme açıklaması 
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Erdoğan'la sadece terör konusunda konuşacağım...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Başbakan'a yarın herhangi bir rapor sunmayacağım, Teşkilata enerjinizi içki masasında harcamayın dedim. Erdoğan'la sadece terör konusunda konuşacağım..

ÇGD'DEN KILIÇDAROĞLU'NA ZİYARET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay ve beraberindeki heyeti parti genel merkezinde kabul etti.

Abakay, basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından yaptığı gazetecilere açıklamada, Kılıçdaroğlu'na gazetecilerin mesleki sorunları hakkında bilgi verdiğini ve destek istediklerini söyledi.

Türkiye'de 11 basın örgütünün oluşturduğu ''G-9 Gazetecilere Özgürlük Platformu''nca tutuklu gazetecilere yönelik başlatılan kampanyaya destek istediklerini ve ülkede 700'den fazla gazetecinin yargılandığını aktardıklarını anlatan Abakay, bu gazetecilere ilişkin listeyi de Kılıçdaroğlu'na verdiklerini belirtti.

Medyanın sorunlarına sahip çıkan herkesle dayanışma içinde olacaklarını belirten Abakay, Kılıçdaroğlu'nun gazetecilerin sıkıntılarına çözüm vaat ettiğini ve kendilerinin de bu yaklaşımdan dolayı Kılıçdaroğlu'na teşekkür ettiklerini kaydetti.

Abakay, bir soru üzerine tutuklu gazetecilere ilişkin listenin herhangi bir ayrım yapılmadan hazırlandığını ifade ederek, düşüncelerinden ötürü yargılanan herkese sahip çıktıklarını belirtti.

Başka bir soruyu da yanıtlayan Abakay, gündemdeki anayasa değişikliğinin toplumun sorunlarını çözmeye yönelik köklü değişiklikleri içermediğini belirterek, ''Biz buanayasa değişikliğitasarısına karşıyız ve hayır oyu verilmesinden yanayız'' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun Başbakan RecepTayyip Erdoğanile yarın yapacağı görüşmenin, ziyaret sırasında gündeme gelip gelmediğine ilişkin soru üzerine de Abakay, Kılıçdaroğlu'nun, görüşmede Başbakan Erdoğan'ın konuya ilişkin önerilerini dinleyeceğini ve herhangi bir rapor sunmayacağını söylediğini aktardı. 

samanyoluhaber



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,579 µs