En Sıcak Konular

'Ermenistan'ın tavrı memnun edici'

14 Temmuz 2010 17:39 tsi
Ermenistan’a resmi ziyarette bulunan Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, Ermenistan’ın Türkiye ile ilişkilerin normalleşme sürecinde "çok pragmatik bir tavır" izlediğini, bunu memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan’ın davetlisi olan Sikorski, Nalbandyan ile baş başa görüştü ve heyetler arası görüşmelerde bulundu.

İkili görüşmede Ermenistan ile Polonya arasındaki ilişkilere değinen Nalbandyan, geleneksel ve dostane ilişkilerin son dönemde daha etkin hale geldiğini ve derinleştiğini söyledi.

Sikorski de Ermenistan ile ilişkilerinin her alanda gelişmesine önem verdiklerini, ziyaretinin bu yönde kesin adımlar atılmasını amaçladığını kaydetti.

Vize rejiminin kolaylaştırılması konusunun da ele alındığı görüşmede, bu yönde somut adımlar atılması üzerinde mutabakata varıldı. Ekonomi, eğitim ve kültür alanlarında işbirliğinin derinleştirilmesi, Ermenistan ile AB arasındaki ilişkiler ve Güney Kafkasya’da mevcut sorunlar ele alındı.

Görüşmede Ermenilerin işgali altındaki Yukarı Karabağ ile ilgili son gelişmeler de gündeme geldi ve sorunun barışçıl yollarla çözülmesinden başka alternatifin olmadığı ifade edildi.

Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, Erivan’daki sözde soykırım anıtını ziyaret ederek, çelenk koydu.

İkili ve heyetler arası görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Sikorski, Ermenistan ile Türkiye arasındaki normalleşme sürecini değerlendirerek, "Ermenistan, Türkiye ile ilişkilerin normalleşme sürecinde çok pragmatik bir tavır izliyor. Bunu memnuniyetle karşıladığımı özellikle vurgulamak istiyorum" dedi.

Sikorski, Yukarı Karabağ sorununun barış yoluyla çözüme kavuşturulması konusunda Polonya’nın da gereken yardımı yapmaya hazır olduğunu bildirdi.

Ermenistan ile Polonya arasındaki ilişkiler konusunda Sikorski, Ermenistan ile vize rejiminin kolaylaştırılması ve vizenin gelecekte tamamen kaldırılmasından yana olduklarını ifade ederek, yakın gelecekte Ermenistan vatandaşları için vize harçlarının düşürüleceğini söyledi.

Edvard Nalbandyan da Polonya ve diğer AB ülkeleriyle vize rejiminin kaldırılmasına hazır olduklarını belirtti.



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,217 µs