En Sıcak Konular

Anketten öyle bir sonuç çıktı ki...

14 Temmuz 2010 17:33 tsi
Anayasa değişikliğine yönelik, 10-13 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre, halkın yüzde 52'si referanduma evet diyor.

Anket sonuçları ilginç bir veriyi de ortaya koyuyor.AK Partitaraftarlarının 'evet',CHPtaraftarlarının ise 'hayır' oyu kullanacağı referandumda MHP ve BDP'ye o verenlerin kafası karışık.

Merkezi Polonya'da bulunan, Türkiye'de ise İstanbul,Ankarave Bursa'da faaliyet gösteren 'Ekometre' isimli şirket, 29 ilde 2 bin 798 kişi üzerinde 'Anayasa ve Referandum Sürecine Bakış' araştırması yaptı.

Ankete göre, MHP'lilerin 43,4'ü evet, 47,2'si ise hayır diyecek. MHP tabanında kararsızların oy oranı yüksek. BDP'li seçmenlerin yüzde 42'si referanduma evet diyeceğini kaydederken, 36'sı hayır diyecek. BDP tabanında da kararsız oranı yüksek.

Anket sonuçlarına göre, deneklerin yüzde 61.4 ü yeni bir erken genel seçime karşı. Yüzde 33,4'ü ise erken genel seçime ihtiyaç olduğu görüşünde.

"YARGI SİYASALLAŞTI"

Araştırmaya göre, denekler, yargı kararlarının siyasallaştığı görüşünde. Yargı kararlarının yüzde 65 oranında siyasallaştığını söyleyen denekler, alınan kararlarda hukukun dışına çıkıldığına inanıyor.

Vatandaşlar, yargı konusunda yeni bir referandum daha yapılmasını istiyor. 'Yargı referandumuna ihtiyaç olduğunu düşünüyor musunuz' diye sorulan deneklerin yüzde 69'u 'evet' cevabı vermiş. Halk yeni bir yargı referandumu istiyor.

HALK DEĞİŞİKLİĞİN İÇERİĞİNİ BİLMİYOR

12 Eylül'de halkoyuna sunulacak Anayasa paketinin içeriği vatandaşlarca bilinmiyor. Ankete katılanların yüzde 39'u içerik hakkında bilgi sahibi olmadığını söylerken, yüzde 33'ü 'biliyorum' yüzde 28 ise 'kısmen biliyorum' cevabını vermiş. Buna rağmen Anayasa'nın değiştirilmesi gerektiğine inananların oranı yüzde 61. 

CİHAN



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,017 µs