En Sıcak Konular

Venezuela ile Hollanda arasında gerginlik

14 Temmuz 2010 17:24 tsi
Venezüella hükümeti Hollanda'ya şikâyette bulundu.

Venezüella hükümeti Hollanda Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçağın Venezüella karasuları üzerinden izinsiz geçerek hava sahasınıihlal ettiğini belirterek Hollanda'ya şikâyette bulundu.

Venezüella Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "4 ile 7 Temmuz tarihleri arasında ilgili uçak üç kez Maiquetia şehri yakınlarında bulunan sınırı geçmiş ve Venezüella savunma sistemi sayesinde bu fark edilmiştir." dedi.

Venezüella hükümeti, "Bu tür provokasyonlar birbirine sınır iki ülke arasında bulunması gereken komşuluk ilişkilerinin ruhuna aykırıdır." açıklamasını yaptı. Hollanda Antilleri ve Aruba Hollanda Kraliyetine bağlı özerk bölgeler olması nedeniyle Hollanda Venezüella ile komşu durumunda bulunuyor.

2009 yılında da Hollanda Antilleri konusunda gerginlik yaşanmıştı. Venezüella, Amerika Birleşik Devletleri'nin Hollanda Antilleri'ni kullanarak Venezüella'ya bir saldırı hazırlığı içerisinde olduğunu ve bu nedenle Aruba ve Curacao'da bulunan hava üslerinden sürekli olarak Venezüella hava sahasını ihlal ettiğini belirtmişti. Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez daha öncede ülkesine yönelik ABD ve Hollanda saldırganlığından bahsetmişti.

Hollanda Savunma Bakanlığı sözcüsü yaptığı açıklamada: "Bu saçma. Hollanda Hava Kuvvetleri'ne ait herhangi bir uçak Venezüella hava sahasını ihlal etmemiştir. Hatta yakınından dahi geçmemiştir." diyerek tepkisini dile getirdi.

Mart ayında Venezüella konusuyla ilgili Mecliste açıklamada bulunan Hollanda Dışişleri Bakanı Maxime Verhagen, Venezüella ile iyi ilişkileri önemsediğini ve bölgede yeni bir gerginliğe ihtiyaç duyulmadığını belirtmişti. Buna rağmen Venezüella ile üst düzeyde irtibat sağlanamadığını belirten Verhagen: "Buna yanaşmayan taraf biz değil Caracas'ın kendisidir" diyerek onlarca kez Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez ile görüşme talep edilmesine rağmen olumlu cevap alınamadığını belirtti.



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,096 µs