En Sıcak Konular

BDP özel ordu istemiyor

14 Temmuz 2010 14:21 tsi
BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtladı. Birdal, profesyonel ordu hazırlıkları için daha çok ölüm getireceğini harcamaların artacağını ve ayrımcılık olduğunu savundu.

BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, ''Türkiye'nin yarı açık cezaevine dönüştüğünü'' öne sürdü.

Birdal, BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani ile düzenlediği basın toplantısında, cezaevlerinin bir ülkenin aynası olduğunu söyledi. Cezaevlerinde yaşananların ülkenin genel durumu hakkında bilgi verdiğini belirten Birdal, ''110 bin 740 kapasiteli cezaevlerinde 119 bin 394 kişinin kaldığını'' kaydetti.

''Türkiye yapılan baskılar sonucu yarı açık cezaevine dönüştü'' diyen Birdal, cezaevlerindeki durumu ağır olan hasta mahkumlardan ''yeni bir Güler Zere yaratılmaması için çaba sarf edilmesi'' gerektiğini söyledi. Akın Birdal, hakim ve savcıların staj yaparken, 15 gün de cezaevinde kalması gerektiğini ifade ederek, ''Cezaevinde kalsınlar ki karar verirken orada kalanların durumunu idrak edebilsinler'' diye konuştu.

''Durumlarının ağır olduğunu'' ifade ettiği mahkumlar hakkında bilgi veren Birdal, bu konuları incelemek üzere, üyesi bulunduğu TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna başvurduğunu bildirdi. Birdal, komisyonun bu mahkumların kaldığı cezaevlerine gitmesi gerektiğini söyledi.

Birdal, ''terörist cenazelerine işkence yapıldığını'' da öne sürerek, İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde kurulacak bir alt komisyonla konunun incelenmesini istedi. Geylani de bu konuda ''Ölülerin de hakları vardır. Ölünün beden bütünlüğüne saygı da bir insan hakkıdır'' diye konuştu.

Sınır güvenliği için kurulacağı belirtilen özel orduya ilişkin görüşü sorulan Birdal, ''Özel ordunun sonucu daha çok ölüm, harcama ve ayrımcılıktır'' dedi.



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,203 µs