En Sıcak Konular

Ankara, yarın aile hekimleriyle tanışmaya başlıyor

14 Temmuz 2010 10:55 tsi
Ankara, yarından itibaren aile hekimliği uygulamasına başlıyor. Ankara'da 3 bin 500 kişiye bir doktorun düşeceği aile hekimliğinde vatandaşlara ücretsiz danışman hekim hizmeti verilecek.

Aile hekimleri, bebeklerden gebelere, aşıların takibinden yatalak kişilerden özürlülere ve kronik hastalara kadar baktıkları kişilerin takibini yapacak. Aile hekimleri, sadece vatandaşların hastalıklarını takip etmeyecek, onların hangi meslek grubu içinde olduğundan gelir durumlarına hatta hangi şehirlerde yaşadığına kadar sağlık konusunda yardımcı dolaylı bilgilere de sahip olacak. Ankara'da ilk aşamada bin 247 doktor aile hekimliği uygulamasına dahil olurken, ilerleyen zamanlarda bu sayının artırılması da hedefleniyor. Yarından itibaren sağlık ocaklarının yerini de aile hekimliği bürolarına bırakacak.

Ankaralılar, aile hekimlerini TC kimlik numarasıyla www.asm.gov.tr. adresinden öğrenebilecek. Ankara İl Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy, daha önce sağlık ocaklarında yaklaşık 5 bin kişiye bir hekimin düştüğünü hatırlatarak, aile hekimliği ile 3 bin 500 kişiye bir doktor düşeceğini ve hastalarıyla ilgili her türlü bilgiye sahip olacağını vurguladı. Aile hekimlerinin vatandaşları her aşamada kontrol ve takibinde olacağını dile getiren Aksoy, "Aile hekimleri, bebeklerimizi, gebelerimizi, aşılarımızı takip edecek. Yatalak kişilerin, özürlülerin ve kronik hastalığı olanların takiplerini yapacak. Kronik hastalığı olanların kullandığı ilaçların etkili olup olmadığını takip edecek. Vatandaşlarımız hastaneye gitmeden aile hekimleri aracılığıyla sağlığıyla ilgili konularda yönlendirilecekler."

Aile hekimliği uygulamasıyla vatandaş ile doktor arasında da bir güven ortamı sağlanacağı bilgisini veren Aksoy, aile hekimlerinin haftada 40 saat mesaisi olduğunu kaydetti. Aksoy, aile hekimlerinin esnek çalışma saatlerini de ayarlayabileceğini, ancak bu yapılırken keyfi davranılmayacağını vurguladı. Her vatandaşın aile hekimiyle görüşmesi gerektiğine işaret eden Aksoy, görüşmeyenlerin de takibinin yapılacağını ve aile hekimiyle ilgili memnuniyetsizliğin dikkate alınacağını söyledi.

Ankara Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy, aile hekimlerinin sağlık ocaklarını ofis olarak kullanacağını, sağlık ocaklarında yer olmayan aile hekimlerinin de bulundukları bölgeye yakın bir yerde fiziki imkanları uygun bir büro tutacağını sözlerine ekledi.
 
cihan



Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,668 µs