En Sıcak Konular

Dolar düşmeye devam edecek

14 Temmuz 2010 10:25 tsi
Yunanistan'ın tahvil ihracının dün piyasalar tarafından olumlu karşılanmasının ardından, beklentilerin üzerinde kârlı ABD şirket bilançolarının piyasalarda iyimserliği artırmasıyla euro/dolardaki gerilemeye paralel dolar/TL bu sabah 1.5420 seviyelerine k

Bankacılar, dünkü yeni gösterge tahvil ihalesinin başarılı bulurken, faiz tarafında da olumlu seyirle düşüşün devam edebileceği görüşünde.

Bankalararası piyasada dün spot kapanışta 1.5540/1.5570 TL olan en iyi dolar alış kotasyonları, bu sabah ilk işlemlerde 1.5430/1.5490 TL seviyesindeydi. Aynı saat itibariyle euro/dolar paritesi ise 1.2709 seviyesinden işlem görüyordu.

BORSA YÜKSELİŞTE

İMKB Bileşik Endeksi birinci seansta, dün kapanışa göre 458,44 puan artarak 58.737,11 puan seviyesinde açıldı.

Hisse senetleri, bu seviyede ortalama yüzde 0,79 oranında değer kazandı.

ABD'de açıklanan bilançolara yönelik iyimser beklentilerin global olarak piyasalarda olumlu bir havaya neden olduğunu söyleyen bir bankanın döviz masası yöneticisi, "Alcoa ve Intel'in kârları beklentilerin üzerinde geldi. Bu sayede Dow Jones önemli seviyeleri kırdı gibi görünüyor. Bu hafta açıklanacak banka bilançoları da iyi gelirse piyasalardaki olumlu hava devam eder. Bu durum euro/dolar dolayısıyla dolar/TL'ye de yansıyor. Yurtdışının iyi olmasıyla dolar/TL 1.5450 seviyesinin altına geriledi. Piyasalar bilançoların etkisiyle olumlu gelişmeleri fiyatlıyor. Dolar/TL'nin seyrinde yurtdışı gelişmeler ve euro/doların seyri önemli. Dolar/TL'de 1.5360-1.5540 bandını söyleyebiliriz" dedi.

Intel, kişisel bilgisayar ve sunuculara olan talebin etkisiyle Wall Street beklentilerinin üzerinde kâr etti. ABD'li şirket ikinci çeyrekte 2.9 milyar dolar, yani hisse başına 0.51 dolar net kâr açıkladı.

Bugün yurtiçinde açıklanacak önemli bir veri bulunmazken yurtdışında veri gündemi yoğun. Yurtdışında TSİ 1200'de Euro bölgesi Mayıs ayı sanayi üretimi ve Euro bölgesi Haziran ayı enflasyonu ile TSİ 1530'da ABD Haziran ayı perakende satışlar ile çekirdek perakende satışlar açıklanacak.

Euro, dolar karşısında iki ayın en yükseğine yakın seviyede yatay seyrederken, Avustralya doları gibi yüksek getirili para birimleri risk iştahında gözlenen belirgin iyileşmeden destek sağladı. Doların, ABD'de açıklanan güçlü ikinci çeyrek bilançoları nedeniyle, daha fazla baskı altında kalabileceği belirtiliyor.

Tahvil-bono piyasasında 25 Nisan 2012 itfalı yeni gösterge tahvilin bileşik faizi bu sabah tezgahüstü piyasada ilk işlemlerde yüzde 8.45/8.40 seviyesindeydi.

Enflasyon verilerinin ardından piyasanın daha da iyimserleştiğini söyleyen bir bankanın tahvil-bono masası yetkilisi, "Özellikle uzun vadeli faizler olumlu etkilendi. Dünkü ihale de olumlu algılandı, talep iyi geldi. İçeride piyasayı etkileyecek bir veri yok şu an. Faiz artırım beklentileri ertelendi, yurtdışı piyasalar da olumlu olunca, faiz yüzde 8.50 seviyesinin altını deniyor. Yeni gösterge tahvil faizi kısa vadede yüzde 8.50 civarında hareket edecektir. Bugün ise yüzde 8.50-8.35 bandında hareket olabilir" dedi.


sabah



Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,630 µs