En Sıcak Konular

'Tek suçlu' Dursun Çiçek

14 Temmuz 2010 08:49 tsi
'Tek suçlu' Dursun Çiçek Şamil Tayyar soruyor: Üst düzeye sıçraması engellendi mi?

Şamil Tayyar / Star

Hasan Iğsız neden yok?

Genelkurmay Askeri Savcılığı, “Islak İmza” kavgasının yaşandığı İrtica ile Mücadele Eylem Planı kapsamında yürüttüğü Albay Dursun Çiçek’le ilgili soruşturmasını tamamladı, hazırladığı iddianameyi mahkemeye sundu. 53 sayfalık iddianamede, “tek suçlu” Dursun Çiçek...

İddianameye göre; Çiçek, sözkonusu belgeyi tek başına hazırladı, amiralliğe terfi ettirilmediği için kızarak Taraf Gazetesi’ne sızdırdı! Yani, komutanlarından intikam almak istedi.

Askerlik yapan veya bu mevzulara aşina herkes bilir,GenelkurmayKarargahı’nda görevli bir subayın tek başına böyle bir belge hazırlaması imkansızdır. Böyle olduğunu varsaysak bile, ıslak imza tartışmasının doğmaması, Genelkurmay Başkanı’na kadar koruma sağlanmaması ve karargahtaki bilgisayarların silinmemesi gerekirdi.

İddianamedeki diğer önemli ayrıntı ise 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk’ten Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’e kadar 14 ismin “mağdur” listesine eklenmesidir. İlginçtir, ağustosta Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na oturması muhtemel 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız’ın ismi bu listede yok.

Hal böyle olunca, meçhul subayın ihbar mektuplarını hatırladım. 1. ihbar mektubundaki şu cümle hala hafızalarda: “Sözkonusu gayri hukuki çalışmalar, TSK içindeki cunta yapılanmasının kilit isimlerinden olan Orgeneral Hasan Iğsız’ın Genelkurmay 2. Başkanlığı döneminde hız kazanarak devam etmiştir.”

Ağustos’ta Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na oturması muhtemel General Iğsız’la ilgili çok ağır bir itham değil mi? Saldıray Berk veya İlhan Cihaner kadar itibarı yok mu? En az onlar kadar mağdur değil mi?

O halde, neden 14 kişilik “mağdur” listesinde yok?

Ayrıca, tek suçlu olarak Dursun Çiçek’i gösteren iddianame ile meçhul subayın “önce sulandıracaklar sonra olayı Dursun Çiçek’in üzerine yıkıp üst düzey komutanlara sıçramasını engelleyecekler” iddiasına yer verdiği 2. ihbar mektubu, nasıl da benziyor birbirine değil mi?

Yine de biz şura öncesi aptala yatalım, “tesadüf” deyip geçelim. Vardır şura öncesi bir bildikleri...



Bu haber 1,053 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,413 µs