En Sıcak Konular

Evet dedirtecek Yazıcıoğlu fotoğrafı

14 Temmuz 2010 07:10 tsi
BBP, referandumda 'evet' kampanyasını Yazıcıoğlu'nun "12 Eylül" fotoğrafı ile başlatıyor

Referandumdaanayasa değişikliğipaketine destek vereceğini açıklayan Büyük Birlik Partisi (BBP), önümüzdeki günlerde sahaya çıkıyor.

BBP, 'evet' kampanyasında, merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun 12 Eylül'de yargılandığı sıkıyönetim mahkemesi salonundaki fotoğrafını kullanacak. Böylece, darbe yönetiminin özellikle Mamak Cezaevi'nde ülkücülere uyguladığı işkenceler kamuoyuna hatırlatılacak. Genel Başkan Yalçın Topçu, sloganlarının "24 saat kesintisiz demokrasi için yetmez ama evet" şeklinde olacağını açıkladı.

Referandumda anayasa değişikliği paketine destek vereceğini açıklayan Büyük Birlik Partisi (BBP), önümüzdeki günlerde sahaya çıkıyor. BBP, 'evet' kampanyasında, rahmetli lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun 12 Eylül'de yargılandığı sıkıyönetim mahkemesi salonundaki fotoğrafını kullanacak. Böylece, darbe döneminin özellikle Mamak Cezaevi'nde ülkücülere uyguladığı işkenceler kamuoyuna tekrar hatırlatılacak. Ayrıca demokrasi ve insan haklarıyla ilgili vurguların yer aldığı afişler kullanılacak.

Referandum stratejileri hakkında Zaman'a bilgiler verenBBPGenel Başkanı Yalçın Topçu, sloganlarının "24 saat kesintisiz demokrasi için yetmez ama evet" şeklinde olacağını açıkladı. Topçu, referandumun siyasi tartışmalara hapsedilmemesi gerektiğini savundu. Anayasa değişikliğini AK Parti'nin değil, milletin ve ülkenin meselesi gördüklerini belirterek, çalışmalarını bu anlayış doğrultusunda yürüteceklerini bildirdi. CHP ve MHP'nin değişikliklere karşı çıkmasını da eleştirdi. "Hayırda hayır var" sloganı için "Ne hayır var?" sorusunu yöneltirken, 12 Eylül'den çeken bu iki partinin tavrını garipsediğini söyledi. Topçu, "Darbecilere yargı yolunu açan geçici 15. madde tek başına destek vermek için yeterli. Cuntacılardan hesap sorulmasını öteden beri istiyorduk. Partiler, samimiyet sınavından geçecek." ifadelerini kullandı.

Paketin başka önemli düzenlemeler de içerdiğini vurgulayan BBP lideri, şöyle devam etti: "Mevcut Anayasa'yı istemiyoruz. Referandum, bu anlamda küçük gedik açacak. HSYK gibi bir yapıyı istemiyoruz. Bu, bir partinin veya kesimin meselesi değil, bütün ülkenin meselesidir. Bir hak, hukuk mücadelesidir. Millet menfaatleri söz konusu olduğunda siyasi kaygılar geri planda kalmalı."

Başbakan'ın 'referandum ve terör' konularındaki randevu talebine olumlu cevap veren Yalçın Topçu, bugün kendisiyle yapacağı görüşmede 8 sayfalık bir öneri paketi sunacak. Bununla,AnkaraAnlaşması'nı hatırlatıp sınırı Gabar Dağları'nın güneyine çekmeyi, terörle mücadele için mobil birlikler kurmayı ve idam cezasının getirilmesini önerecek.

Topçu, terörle mücadele ederken temel hakların da verilmesi gerektiğini kaydetti. "Gülün adı ha gül olmuş ha roj olmuş, ne fark eder?" diye soran BBP lideri, insanların anadiliyle konuşmasını savunduklarını ifade etti. Merhum Yazıcıoğlu'nun meseleye yaklaşımını da şu örnekle anlattı: "Rahmetli liderimize başka dilde televizyon yayını sorulmuştu. 'Ne olmuş, kırmızı noktalı yayınlar izleniyor da, benim kardeşimin diliyle neden yapılmasın? Bunlar ayıp şeyler' cevabını vermişti." 

ZAMAN



Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,031 µs