En Sıcak Konular

Filistin Devlet Başkanı Bulgaristan'da

13 Temmuz 2010 21:48 tsi
Bulgaristan'a iki günlük resmi ziyarette bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ''Her devletin İsrail ile olan ilişkilerine olumlu bakıyor ve bu ilişkilerin Orta Doğu sorununun çözümüne katkı sağlayacağına inanıyoruz'' dedi.

Abbas, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov ile görüşmesinin ardından katıldığı ortak basın toplantısında Bulgaristan'ın İsrail ile olan ilişkilerini ''doğal karşıladığını'' belirtti.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Pırvanov da Bulgaristan'ın daima bağımsız bir Filistin devletinin kuruluşunu desteklediğini belirterek, ''Verdiğimiz her bir destek kararlı ancak diplomatik, göze batmadan ifade edilecek. Çünkü birçok ülke Orta Doğu sorununa çözüm arayacağına, bu sorundan çıkar sağlamaya çalışıyor'' ifadesini kullandı.

Pırvanov, Bulgaristan'ın aynı zamanda İsrail ile de iyi ilişkileri olduğunu vurgulayarak, ''Bu diyaloğun devamına da önem veriyoruz'' diye konuştu.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas daha sonra Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile bir araya gelerek, Bulgaristan ile Filistin'in ortak olarak yapabileceği bazı altyapı projelerini görüştü.

Başbakan Borisov, Bulgar-Filistin Kurumlar Arası Komisyonu'na bağlı Bulgar-Filistin İşadamları Konseyi'nin kurulmasına da destek verdi.

Borisov, ''Bulgaristan'da yaşayıp çalışan Filistinlilere olabilecek en iyi koşulları yaratmış bulunuyoruz. Aynı zamanda Filistin'de yaşayan Bulgarların da özellikle inşaat alanında kendi iş imkanlarını geliştirebileceklerine inanıyoruz'' dedi.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov'un onuruna verdiği akşam yemeğine katılan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, yarın Bulgaristan Parlamento Başkanı Tzetzka Tzaçeva ile bir araya gelecek.



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,977 µs