En Sıcak Konular

Sarkozy: Bana bunlarla gelmeyin

13 Temmuz 2010 17:35 tsi
L'Oreal skandalında zarfta para aldığı iddiaları karşısında haftalardır savunmada kalan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy dün ilk defa televizyonlara bir röportaj vererek, karşı atağa geçti.

"Skandal, hangi skandal?" diye söyleşisine başlayan Sarkozy, "Beni böyle şeylerle uğraştırarak, zamanımı harcamayın" dedi. Sarkozy, rüşvet iddialarının merkezindeki Çalışma Bakanı'na da sahip çıktı ancak Fransız bürokratın parti içindeki görevinden ayrılmasını istedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, bir aydır ülkeyi sarsan ve kendisine kadar ulaşan L’Oreal skandalına ilişkin iddiaları ilk kez canlı yayında cevapladı.

Yaklaşık bir saat süren programda Sarkozy, Fransa'nın daha önemli problemleri olduğunu belirterek, yalanlarla ülkenin zamanının çalındığını söyledi.

Devlet televizyonu France 2’de soruları yanıtlayan Sarkozy, zarf içinde para aldığı iddialarını da reddederek, "Eğer parayı sevseydim, cumhurbaşkanı olup ülkeme hizmet etmeyi seçmezdim. Başka iş yapardım" diye konuştu.

L’Oreal’in patronu Lilian Bettencourt’un her ay milyonlarca euro vergi ödediğine dikkat çeken Sarkozy, "Eğer L’Oreal başka ülkeye giderse, 64 bin Fransız işsiz kalırsa kim ödeyecek bunları, gazete yorumcuları mı?" diye konuştu.

BAKANINA SAHİP ÇIKTI

Sarkozy, L’Oreal skandalına adı karışan Çalışma Bakanı Eric Woerth’e de sahip çıktı. İddiaların ‘iftira’ olduğunu dile getiren Sarkozy, "Eric Woerth’ten bir an bile şüphe duymadım. Güvenim tamdır. Dürüst ve yetenekli bir bakandır. Kendisine bakanlıkta
kalmasını ama parti saymanlığından ayrılmasını öğüt verdim" dedi.

L'Oreal'in sahibinin eski muhasebecisi, patronunun 2007 yılında Sarkozy’nin seçim kampanyasına 150 bin euro nakit bağış yaptığını ve bu paranın iktidar partisinin "kasası" olarak bilinen Bakan Woerth'e teslim edildiğini iddia etmişti. Fransız Bakan, bu iddiayı reddederken, Cumhurbaşkanlığı Sarayı da bir açıklama yaparak iddianın asılsız olduğunu bildirmişti.

Sosyalist Parti temsilcileri, Woerth'ü "bulunduğu mevkiyi kötüye kullanarak ailesine çıkar sağladığı" gerekçesiyle eleştirirken, Sarkozy'yi de bakanı korumakla suçluyor.

Woerth'ün, Liliane Bettencourt'un vergi kaçakçılığına göz yumduğu iddia edilmesine rağmen, mali denetim müfettişlerinin önceki gün yayımladığı raporda, Fransız bakanın suçsuz olduğu değerlendirmesi yapılmıştı.

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran skandal, Bettancourt ile öz kızı Françoise Bettencourt-Meyers arasındaki servet davasında sunulan ses kayıtlarıyla ortaya çıkmıştı.

Bu arada Fransız polisi Bettencourt ve 1 milyar euro hediye ettiği dostu fotoğraf sanatçısı François Marie Banier başta olmak üzere 7 eve baskın düzenledi. Ancak Nanterre savcılığı Bettencourt’un evine baskın haberini doğrulamadı.



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,391 µs