En Sıcak Konular

"Bakanımdan özür diliyorum"

13 Temmuz 2010 17:23 tsi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a yumruklu saldırıda bulunan beden eğitim öğretmeni Şahin Şimşek cezaevinden tahliye oldu.

Cezaevi çıkışında ailesi tarafından karşılanan Şimşek, "Bakanım kabul ederse yanına gidip özür dileyeceğim." dedi.

Kayseri Adliyesi 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşma sonrasında beden eğitimi öğretmeni Şahin Şimşek, bakana yumruk atma davasında tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Şimşek'in tahliye edilme kararının ardından avukatı Sümer Erol, işlemleri gerçekleştirerek tahliye kararını öğleden sonra Kayseri Kapalı Cezaevi'ne götürdü. Cezaevi yetkililerine tahliye yazısının iletilmesiyle Şimşek, yaklaşık 3 ay tutuklu kaldığı cezaevinden çıktı.

Cezaevi çıkış kapısında Şimşek'i, annesi, eşi ve iki çocuğu ile birlikte akrabaları karşıladı. 3 aydır babalarından uzak kalan çocuklar ise Şahin Şimşek'e sarıldı. Baba Şimşek, iki oğlunu yüzlerinden öperek sarıldı. Annesinin elini öpen öğretmen, eşi ile birlikte diğer akrabalarına sarılarak özgür kalmanın mutluluğunu yaşadı.

Cezaevinden tahliye sonrasında olay ile ilgili soruları cevaplayan Şahin Şimşek, "Pişmanım. Çok pişmanım. Çok üzgünüm. Yalnız aziz şehitlerimizin anısı için vatan sağ olsun diyorum. Sayın Bakanım eğer beni kabul ederse kendisinden bizzat özür dilemek istiyorum. Bizzat pişman olduğumu iletmek istiyorum. Görüşmek de istiyorum." dedi.

Mahkemedeki savunmasında da gözyaşları içerisinde Bakan Taner Yıldız'a gerçekleştirdiği yumruklu saldırıdan dolayı çok üzgün ve pişman olduğunu dile getiren Şimşek, verdiği ilk ifadesini onayladığını ve Bakan Yıldız'dan özür dilediğini söyledi. Beden öğretmeni olduğunu ve gerçekleştirdiği eylemin kendisine yakışmadığını itiraf eden Şimşek, "Ben hastayım. İlaçlarımı alamadığım zaman normal bir insanın sergilediği davranış ve tutumları sergileyemiyorum. Şehit Levent Çetinkaya benim hem arkadaşım hem de bir öğrencimin akrabasıdır. Bu öğrencim cenazeye gitmek için benden izin istedi. Bende izin veremeyeceğimi okul idaresiyle görüşmesi gerektiğini söyledi. İlk 4 saati normal bir şekilde dersimi işledim. 5. Saatte tüm öğrencilerin şehit cenazesine gittiğini öğrendim ve öğrencilere bakarak tekrar okula getirmek için bende şehitliğe gittim. Burada bazı insanların 'ne biçim insanlarsınız hiç tepki göstermiyorsunuz, bu adam buraya hangi yüzle gelmiş' gibi ortamı geren ve provokasyona neden olabilecek söylemlerde bulunuyorlardı. Bakan Yıldız'da şehidin yakınlarıyla konuşurken yüz mimiklerinden çok donuk ve ilgisiz gibi duruyordu. Bende hem hastalığımın neden olduğu etki hem de Bakanın bu tutumundan dolayı tabutun üzerine ayağımla basarak istemeden kendimi Bakan Yıldız'ın üzerine attım. Ama bu yaptığım olaydan dolayı çok üzgün ve pişmanım. Çok özür diliyorum." diyerek kendisini savundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız 'ın avukatlarından Mehmet Savruk, müvekkilinin ifadesinin talimatla Ankara'da alınacağını belirtti. Mahkeme başkanı sanık ve avukatları dinledikten sonra Şahin Şimşek'in alacağı cezayı dikkate alarak tahliyesine karar verdi.

19 Nisan 2010 tarihinde Kayseri'de şehit Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya'nın cenaze törenine katılmak için Kayseri'ye gelen Bakan Yıldız, Kartal Endüstri Meslek Lisesi'nde beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Şahin Şimşek'in yumrukla saldırısına maruz kalmıştı. Şahin Şimşek, bu olay sonrasında çıkarıldığı ilk mahkemede tutuklanarak ceza evine gönderilmişti. Oğlunun duruşmasını takip etmek için adliyeye gelen Şahin Şimşek'in annesi Ayşe Öz'de tahliye kararına çok sevindiğini belirterek, hem kendi hem de oğulları adına Bakan Taner Yıldız dan çok özür dilediklerini söyledi. Ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden anne Öz, oğlunun kurtulmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi. Şahin Şimşek'in eşi çocukları ve diğer yakınları da adliyeye gelerek duruşmayı takip etti. (CİHAN)

 



Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,650 µs