En Sıcak Konular

'Muhsin Yazıcıoğlu referandumu desteklerdi'

13 Temmuz 2010 13:46 tsi
12 Eylül döneminde yaşadıklarını anatan ve Anayasa Değişikliği tartışmalarını değerlendiren Muş Ülkücü Ocakları Eski Başkanı Bülent Avcı: "Darbeciler 12 Eylül'de İsrail işkencesi yaptı."

12 Eylül öncesinde Muş'ta Ülkü Ocakları Başkanlığı görevinde bulunan Bülent Avcı, 12 Eylül 1980'de bugün İsrail'in Filistinlilere yaptığı işkencelerin aynısını yaşadıklarını söyledi. Bülent Avcı, darbeden mağdur olan herkesin gönlünde referanduma 'Evet' oyu vermenin yattığını söyledi.
12 Eylül Darbesi öncesi Muş'ta Ülkü Ocakları başkanlığı yapan ve daha sonra Büyük Birlik Partisi'nin kurucularından olan Bülent Avcı, darbecilerden mağdur olan herkesin gönlünde referanduma 'Evet' oyu vermenin yattığını söyledi. 1973 yılından beri ülkücü camianın içerisinde yer aldığını belirten Bülent Avcı, 1973 yılı ile 1979 yılı arasında Ülkü Ocakları başkanlığı görevinde bulunduğunu anlattı. Bu dönemlerde defalarca nezarethanelere girip çıktıklarını kaydeden Avcı, "Kimi zaman 3 gün kalıyorduk, kimi zaman ise 10 gün. 12 Eylül'de ise, 'Ezan Dinmez, Bayrak İnmez ve Vatan Bölünmez' gayesi ile hareket eden bizler, ezanı susturanlar, bayrağı indirenler ve vatanı bölmeye çalışanlar ile aynı koğuşları paylaşıyorduk. 12 Eylül'de bizler ve bizim görüşlerimize karşı olanlar aynı kefeye konulduk. Şimdi ise önümüze bir darbe anayasasını değiştirme fırsatı sunuluyor." diye konuştu.

1993 yılında merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte Büyük Birlik Partisi'ni kurduklarını anlatan Bülent Avcı, "Biz Büyük Birlik camiası olarak 12 Eylül Darbe ve Zorba Anayasasının değiştirilme tarihinin tam 12 Eylül'e denk gelmesini bir rövanş maçı sayıyoruz. Camia olarak referandumda anayasa değişikliği için evet oyu kullanacağız" açıklamasında bulundu.

Darbe anayasası ile kendisinin ve arkadaşlarının işkencelere maruz kaldığını belirten Bülent Avcı, "Yapılan işkenceleri anlattığımız zaman dinleyenlerin tüyleri diken diken olurdu. Çıplak dövülmeler, boş ağaca selam vermeler, elektrik vermeler gibi süreçlerden geçirildi. Şimdi önümüze bir fırsat sunuluyor ve yaşamış olduğumuz sıkıntıları, acıları bir nebze de olsa hafifleten bir anayasa değişikliğine gidiliyor. Bizler de geçmişte yaşadığımız bu sıkıntıların unutulmasına katkı sağlayacak bu değişikliğe evet diyeceğiz" şeklinde konuştu.

12 Eylül'de yaşanan işkenceleri, İsrail askerlerinin mazlum Filistin halkına uyguladıkları zorbalık ve eşkıyalığa benzeten Avcı, "12 Eylül'de Filistin halkına zalim İsrail askerleri tarafından uygulanan işkenceler, bizim arkadaşlarımıza uygulandı. Bunun başka bir izahatı yoktur." dedi. O süreçten geçen bazı arkadaşlarının halen darbe anayasasının yanında olduğunu belirten Avcı, arkadaşlarının almış olduğu bu karara ise anlam veremediğini kaydetti.

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun sağ olması halinde anayasa referandumuna 'evet' diyeceğine emin olduğunu kaydeden Bülent Avcı, "Genel Başkanımız sağ olsaydı, eline bayrağı alır köy köy, şehir şehir dolaşır, anayasaya evet oyu vermemiz için yüce Türk milletini bu noktada aydınlatırdı." dedi.

CİHAN



Bu haber 1,133 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,400 µs