En Sıcak Konular

CHP'li Öymen liste dışı mı kalacak?

13 Temmuz 2010 13:39 tsi
Dersim'le ilgili sözleri nedeniyle Onur Öymen'e istifa çağrısı yapan Kılıçdaroğlu o sözlerinin arkasında olduğunu söyledi

Dersim İsyanı'nın kanlı şekilde bastırılmasını savunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'i istifaya çağıran ancak daha sonra sözlerinden geri adım attığı eleştirilerine uğrayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sözlerinin arkasında olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Ben Onur Öymen’le ilgili sözlerimden geri adım atmadım” dedi.

Kılıçdaroğlu bu açıklamayı Hürriyet gazetesinden Sedat Ergin'e yaptı. Kılıçdaroğlu'nun türbanla ilgili de önemli değerlendirmeleri var.

SÖZÜMÜN HEP ARKASINDA DURDUM

Ergin'in yazısında Kılıçdaroğlu Öymen'le ilgili şunları söyledi:
“Görüşlerimden geri adım atmadım. Bunu defalarca ifade ettim. O zaman ben parti yönetiminde olmadığım için benim Onur Bey’le ilgili bir karar almam söz konusu olamazdı. Olması gereken şuydu: Onur Bey’in toplumda oluşan tepki ışığında gereğini yapması gerekiyordu. Uzun yıllar diplomaside çalışmış bir kişinin bu algıya yanıt vermesini istemiştim.”

CHP lideri, Öymen’e gösterdiği tepkiden sonraki gelişmeleri de şöyle aktarıyor:

“Ben bu açıklamayı yapınca, iktidara destek veren medya ‘CHP’de kavga olsun, bunlar çatışsın’ şeklinde bir ortamın oluşmasını istedi ve bu yönde bir yayın başladı. Ben sadece iktidar yanlısı medyanın bu tutumunu eleştirdim. Bu yöndeki eleştirilerim sözlerimden geri adım attığım şeklinde gösterilemez. Ben söylediğim sözün hep arkasında durdum.”

TÜRBAN SORUNUNU NASIL ÇÖZECEK?

Sedat Ergin, Kılıçadroğlu'na türbanla ilgili sözlerini de hatırlattı ve nasıl çözüleceğini sordu. Kılıçdaroğlu, “Siz türbanlı kızların üniversiteye girememelerini nasıl karşılıyorsunuz?” sorusuna, “Herkesin bu ülkede okuyabilmesi lazım, bu engellerin kalkması lazım...” yanıtı verdi.
CHP lideri AK Partiye'de, “Ancak siz bu konuyu siyasallaştırırsanız çözümsüzlüğe gidersiniz.” AKP bunu yaptı, siyasallaştırarak çözümsüzlüğe itti" eleştirisi getirdi.

ÇÖZÜMÜN ALT AÇILIMLARI NE?

Kılıçdaroğlu çözümün nasıl olacağıyla ilgili ise bir açıklama yapmadı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Biz bu sorunu çözmek konusunda kararlıyız. Ancak işin pek çok boyutu var. Bütün boyutlarının birlikte görülmesi gerekiyor. Anayasa Mahkemesi’nin, Danıştay’ın ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin bu konuda verdiği kararlar var. Bu kararların temel özelliği bu konunun siyasallaştırılmasıyla ilgili olmalarıdır. Siyasetçinin bu insanların giyim kuşamlarıyla uğraşmaması, onları bağımsız düşünen özgür bireyler olarak görmesi, onlara arka bahçesi olarak bakmaması lazım. Sorun ancak o zaman çözüm sürecine girer.”



Bu haber 480 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,161 µs