En Sıcak Konular

"Halkım, darbe anayasasını tarihe gömecektir"

13 Temmuz 2010 12:09 tsi
Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında milletvekillerine seslendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, halkın anayasa referandumuna destek vereceğine inandığını belirterek, "Benim halkım evetle darbe anayasasını tarihe gömecektir." dedi.

Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, muhalefet partilerinin tek dertlerinin AK Parti'nin iktidardan gitmesini sağlamak olarak gördüklerine işaret ederek, "Halkımızı sevindireceğiz, onları üzeceğiz." diye konuştu. Erdoğan, referandum sonuçlarına göre erken seçime gidileceği yönündeki iddiaları da yalanlayarak, üçüncü dünya ülkeleri gibi seçime gitme gibi bir anlayışlarının olmadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

TÜRKİYE BÜYÜMEDE BİRİNCİ

Hala AK Parti iktidarı ne yaptı, ne yapıyor diyenlere şu rakamları açıklamak suretiyle teyid etmek istiyorum. Tekrarlamakta fayda var ettekrarül ahsen velevkane 180... 180 kez de olsa tekrarlamakta fayda var. Türkiye yüzde 11.7 büyüyürek dünya geleninde en hızlı büyüyen 4. ülke konumuna gelmiştir. Avrupa'da ise en hızlı büyüyen birinci ülke konumuna gelmiştir. Buraya durup dururken gelmedik. Aynı zamanda Türkiye OECD'de en hızlı büyüyen ülke olmuştur. G20'de ise Çin'den sonra en hızlı büyüyen ülke olmuştur. Daha hangi belgeyi vereyim?

SIRBİSTAN'A VİZESİZ GİDECEĞİZ

Türkiye olarak tüm Balkanlarda barış ve kardeşliğin hakim olması umudunu taşıyoruz. Türkiye bölgede yeni katliamların, savaşların yaşanmamasını istiyor.  Ortak tarih ve kültürü paylaştığımız Sırbistan'a artık vizesiz gidebileceğiz. Merhum Aliya İzzetbegoviç bana 'Bosna'yı bırakmayın, Bosna'yı ihmal etmeyin. Osmanlı'nın torunları olarak burada sizin üzerinizde önemli görevler var' demişti. Birlikte ağlaşmıştık ve ardından vefat haberini aldık. Allah'ın izniyle ömrümüz olduğu sürece Balkanlar'rın barışı için ter dökmeye devam edeceğim devam edeceğiz.

SREBRENİSTA TARİHİN UTANCI

Srebrenista Balkan tarihinin yara aldığı yerdir. Srebrenista utanç lekesidir. Merhum Aliya İzzetbegoviç, Srebrenisa annelerine "Çok güç sarfettim ancak zalimlere gücüm yetmedi. O gece Allah'a dua ettim. Sizi görünce utanıyor ve kahroluyorum ve sizden özür dilmiyorum. Hakkınızı bana helal etmenizi istiyorum" demişti. Eminim ki Bosna halkı bu kahramana hakkını helal etmiştir. Biz kendisine hakkımızı helal ettik kendisini rahmetle anıyoruz.

BOSNA'DA KORKU FİLMİ SEYREDİLDİ

Başbakan Erdoğan, Bosna-Hersek'e yaptığı ziyaretle ilgili şu bilgileri verdi: Bosna'da yaşanan savaş kadar acı olan o günlerde Bosna Herkes halkının yanlızlığı ve terkedilmişliğidir. Bu etnik temizlik girişimi bir korku seyreder gibi izlenildi. Türkiye o yıllarda çok fedekar davrandı. Milletimizin savaş sırasındaki insani dayanışması bugün tüm Bosna'da hayırla yadediliyor ve ülkemize yönelik çok samimi muhabbeti oralarda müşahade etmek mümkün oluyor.



Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,477 µs