En Sıcak Konular

Diyarbakır'da halkın yüzde 95'i polise güveniyor

13 Temmuz 2010 11:43 tsi
Diyarbakır'da polisin yaptığı memnuniyet anketinde vatandaşların polisten memnun olduğu sonucu çıktı.

Polisin kendisini vatandaşa sorgulattığı ankete katılan 2 bin 6 kişiden 1 bin 498'i 'polisimden çok memnunum' yanıtını verirken, 405 kişi 'memnunum' yanıtını verdi. 
 
Ankette 'memnun değilim' şıkkını hiç işaretlenmemesi polise olan güveni gösterdi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Yenişehir Polis Merkezi Amirliği, polisin hizmet kalitesini arttırmak ve halkın polise bakışını öğrenmek için bir çalışma yaptı. Dört ay süren ankete 2 bin 6 kişi katıldı. Ankette vatandaşa sorulan, 'Genel olarak Yenişehir Polis Merkezi'nden aldığı hizmetlerden memnun musunuz?' sorusuna, ankete katılanların yüzde 95'i memnun olduğunu ifade etti. Ankette halka, 'polis merkezinin bekleme salonu ve temizliğini, işlemler için bekleme süresini, polisin kendilerine karşı tutumunu, polis merkezine geldiğinden itibaren verilen bilgilendirme ve yönlendirmelerle ilgili düşünceleri de soruldu. Vatandaşların yüzde 74,7'si bu sorulara 'çok memnun' olduğunu ifade ederken, yüzde 20,2'si de 'memnun' olduğu yanıtını verdi.

Anketteki soruların karşısında yer alan 'memnun değilim' şıkkını hiç işaretlenmemesi dikkat çekti. 'Çok memnunum', 'Memnunum' ve 'Memnun değilim' şeklindeki kutucukların hiçbirini işaretlemeyen 103 katılımcı (yüzde 5,1) ise ankette yer alan düşünceler kısmına genel olarak memnun olduklarını ancak vatandaş olarak polisten biraz daha ilgi bekediklerini yazdı. Ankete katılanların isimlerini belirtip belirtmemekte özgür oldukları hatırlatıldı.

HALK TOPLUM DESTEKLİ POLİSLİKTEN MEMNUN

Anketin görüşleriniz kısmına ise vatandaşlar polis hakkında düşüncelerini yazdı. Ankete katılanlar, Diyarbakır'daki suç oranının azalmasıyla oluşan huzur ortamından memnun olduğunu dile getirdi. Ankete bazı görüşler şöyle: " Diyarbakır huzurlu kentler arasında bulunmasını arzu etmekteyiz. Tüm bunlara rağmen bazı sorunlar da yok değil. Şehrimizin muhtelif yerlerindeki polis noktalarının olması, gece devriyelerinin olması halka güven verdiği ve takdir topladığı bilinmektedir. Özellikle toplum destekli polislerin bizzat vatandaşın yanında olması bizleri daha da mutlu kılıyor."

HUZUR OPERASYONLARI HALKIN GÜVENİNİ KAZANDI

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri şehirdeki kavşaklar, caddeler, sokaklar, kahvehaneler, barlar ve cafelerde sık sık huzur operasyonları yapıyor. Bu denetimlerde polisin nazik tutumu halkın beğenisi topladı. Diyarbakır'daki huzur ortamının devamını amaçlayan uygulamalara bizzat katılan Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, vatandaşların huzuru için elinden geleni yapacaklarını belirterek, 2010 yılını suç ve suçluyla mücadele yılı ilan ettiklerini belirtmişti.

 
cihan



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,649 µs