En Sıcak Konular

Saadet'te yeni dönem

13 Temmuz 2010 11:24 tsi
Saadet Partisi hafta sonunda Numan Kurtulmuş'u genel başkanlığa seçti. Kongrede yaşananları ve sonrasını Şeref Malkoç değerlendirdi.

Olaylı SP kongresinin perde arkasını anlatan Şeref Malkoç, yaşananların bir nöbet değişimi olduğunu belirtti. Değişmeden yenileneceklerini söyleyen Malkoç, "Yeni üslup ve usuller denenecek" dedi

Saadet Partisi'nin önemli isimlerinden Şeref Malkoç, partisinde yaşanan gelişmeleri ve olaylı kongreyi BUGÜN'e değerlendirdi.

Kongrenin özetinin Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un sloganı olan "Değişmeden yenilenmek" olduğunu söyleyen Malkoç, yaşananların bir nöbet değişimi olduğunu belirtti. Olaylı kongrede Genel İdare Kurulu listesinin yarıdan fazlasının değiştiğini ifade eden Malkoç, "Bu normal bir durum" dedi.

Malkoç, SP'de yeni dönemde gerçekleşecek değişimi ise şöyle özetledi:

“Bizim fikirlerimiz, düşüncelerimiz, Türkiye'nin meselelerini çözecek güçtedir. Türkiye'nin temel sorunları belli, bizim çözüm önerilerimiz de belli. Bu değişmedi. Ancak burada önemli olan belki yeni üslup ve usuller denenecektir."

ERBAKAN ETKİSİ SİLİNMEDİ

Malkoç, Necmettin Erbakan'ın kızı, oğlu, özel kalem müdürü ve Erbakan'a yakın isimlerin listeye girememesiyle ilgili olarak ise "Erbakan'ın partiden silindiği şeklindeki yorumlar, maksadı aşan yorumlar. Erbakan hocayla gönül bağımız var. Erbakan sadece SP için değil Türkiye için önemlidir" diye konuştu. Partinin bir genel başkanı ve karar organları olduğunu vurgulayan Malkoç, "Buradaki insanlar da yetişmiş insanlar. Türkiye'nin meselelerine çözüm üretecek insanlar. Tabii Erbakan Hoca'nın söyledikleri ve söyleyecekleri mutlaka bu arkadaşlar üzerinde de iz bırakacaktır. Geçmişte bıraktı gelecekte de bırakacak" dedi.

Malkoç Erbakan'ın özem Kalem Müdürü Mehmet Karaman'ın da aralarında bulunduğu kongrede kavga çıkaran grupla ilgili ise şunları söyledi: "İstenmeyen bazı tatsız hadiseler oldu. Bunu çıkaran eskiden beri fitne fesat çıkarmak isteyen ve partide huzursuzluk çıkarmak isteyen bir gruptur. Onların sayıları da çok fazla değildir. Bu camia tecrübeli bir camiadır. Geçmişte sıkıntılar çekmiş, fikren ve davranış olarak olgunlaşmış bir camiadır. Bu açıdan biz geçmişe değil önümüze bakıyoruz."

bugün

 

 

 

 



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,225 µs