En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Görüşmenin can alıcı noktası...

13 Temmuz 2010 09:47 tsi
Kılıçdaroğlu: Görüşmenin can alıcı noktası... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Murat Yetkin'in sorularını cevapladı...

Murat Yetkin / Radikal

Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın bize ne söyleyeceği önemli


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ‘terörle mücadele’ konusunda 15 Temmuz Perşembe günü yapacağı görüşmeye, bu soruna ‘ortak çözüm bulunması’ bakımından önem verdiğini söyledi.

‘Görüşmenin can alıcı noktası, Başbakan’ın kamuoyuyla paylaşmayıp bizimle paylaşmak istediğinin ne olduğu’ diye konuşan Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın bu görüşmenin devamını istemesi durumunda olumlu değerlendirebileceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, dünkü görüşmemizde, sorularımız üzerine şu açıklamalarda bulundu:

*  “Sayın Başbakan ile görüşeceğiz, çünkü terörle mücadeleyi ulusal bir sorun olduğunu düşünüyoruz. Bu soruna ortak çözüm bulunması gereğine inanıyoruz.
Eğer terörle mücadele konusunda ciddi adımlar atılacaksa, bu süreçte bütün siyasi partilerle görüşülmesi lazım. Terör konusuna A partisi, B partisi diye yaklaşılmamalı.
Görüşme, Başbakan’ın talebi üzerine Meclis’teki Grup yönetim odasında gerçekleşecek, yine talebi üzerine Başbakan’ın da benim de yanımızda 3’er arkadaş bulunacak.”

*  “Sayın Başbakan bizim düşüncelerimize uygun bir politika ortaya koyarsa, elbette ki destek veririz. Tabii öncelikle sayın Başbakan’ı dinleyeceğiz. Açılım nedir? Açılımda bilmediğimiz nedir? Dinlemeden bir şey söylemek uygun olmaz. Çünkü bilgi hükümetin elinde,
istihbarat hükümetin elinde, biz yalnızca kamuoyuna yansıdığı kadarını biliyoruz.”

*  “Samimi söylüyorum: Başbakan’ın söyleyeceklerini dinlemeden bizim öneri getirmemiz doğru olmaz. Hükümeti yönlendiriyormuş gibi oluruz. Gelen mektupta diyor ki, ‘Terörle mücadele konusunda görüş alışverişi’. Görüş alalım ki, görüş verebilelim.”

*  “Bizim daha önce hazırlamış olduğumuz bir rapor mevcut. Başbakan Meclis’teki konuşmalarda CHP’nin raporun arkasında durmadığını söyledi. Biz raporun arkasında duruyoruz. Görüşlerimizi kendisine bildirmek içinse, söylediğim gibi önce kendisinin ne diyeceğini dinlememiz lazım.”

*  “Bu görüşmenin can alıcı noktası, Başbakan’ın terör ve terörle mücadele konusunda ne kadar samimi olduğunu görmemiz olacak. Bugüne kadar kamuoyu ile paylaşmadığı ve bizimle paylaşmak istediği nedir? Bunu görmek isteriz.”

*  “(‘Tekrar görüşme olabilir mi?’ sorusu üzerine) Yol haritası nedir? Bunu bilmiyoruz. Başbakan tekrar görüşmek ister mi? Bunu da bilmiyoruz. İsterse, olumlu da değerlendirebiliriz. Ama bu konuda ortak politika geliştirmek gereğine inanıyoruz.”




Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,883 µs