En Sıcak Konular

O savcının başına gelmeyen yok !

13 Temmuz 2010 09:37 tsi
Ergenekon'un Erzincan yapılanmasının deşifre edilmesinde önemli rol oynayan eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt, baskılara dayanamayarak istifa etti. Savcının başına gelenler bu kadar da olmaz dedirtiyor.

Bozkurt'un 25 Haziran'da Adalet Bakanlığı'na sunduğu dilekçe aynı gün kabul edildi. Son olarak Malazgirt'e atanan Bozkurt, "Bana tuzaklar kuruldu. Ama korktuğum için değil, onurumla istifa ediyorum." ifadelerini kullandı.

Erzincan'dakiErgenekonyapılanmasının ortaya çıkarılmasında eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt önemli rol oynamıştı. Soruşturma sonunda Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada 3. Ordu KomutanıSaldıray Berkve Erzincan Cumhuriyet Başsavcısıİlhan Cihanergibi isimler sanık olarak yer aldı. Ancak hem soruşturma hem de dava sürecinde Bayram Bozkurt'un başına gelmeyen kalmadı. Ergenekon'un, örgütü deşifre eden Bozkurt'u ortadan kaldırmak için onlarca plan yaptığı ve uygulamaya koyduğu, iddianamedeki tanık ifadelerinde de yer aldı. Gizli tanıklardan Munzur, savcıya nasıl fuhuş tuzağı kurduklarını iddianamede şöyle anlatıyor: "(...) Şenol komutan benden bir masa donatmamı istedi. 'İliç Savcısı'nı mutlaka çağırmanı istiyorum.' dedi. İliç Savcısı'nı telefonla arayıp davet ettim. Savcı bey içeri girdiğinde Şenol komutanın yanındaki bayanlarla beraber oturduğunu görünce rahatsız olup ayrıldı. Ortamı hazırladığım sırada Şenol komutan bana bir kalem kamera vererek 'Savcı bey geldiğinde onun bayanlarla olan ilişkisini bu kalem kamerayla çekeceksin.' dediği için üzerimdeki kalem kamera ile savcı beyi karşılamıştım. Şenol komutanın talimatı üzerine savcı beyi gizli kameraya çekecektim. (...) Şenol komutan bir tabanca vererek, 'Bu tabancayı İliç Savcısı'nın hemen yakınında bulunan bir çekyatın arkasına koy. Biz sen silahı koyduktan ve savcı bayanlarla eğlenmeye başladıktan sonra oraya operasyon yapacağız. Savcıyı fuhuştan dolayı alacağız.' dedi."

Savcı Bayram Bozkurt, baskılara dayanamadı ve 25 Haziran'da istifa etti. İstifada daha önce Doğu görevini Erzincan merkezde ve İliç'te yapmasına karşın Malazgirt'e tayin edilmesinin de rol oynadığı söyleniyor. Bozkurt, kendisini karalamak için Başçavuş Şenol Bozkurt'un çok büyük komplolar kurduğunu anlattı. Başçavuş'un ağabeyi olan ve kendisiyle aynı ismi taşıyan Bayram Bozkurt adına bir bankada hesap açıldığını aktaran Savcı, "Benimle ilgili soruşturmanın başladığı dönemde, 'Bayram Bozkurt' adına 1,5 ayda yaklaşık 350 bin dolar havale yapılmış. Adalet müfettişinin bana sorduğu sorulardan bir tanesi buydu. Araştırmada, bu hesapla adımın karalanmak istendiği ortaya çıktı. Gizli tanık Munzur'un ifadesini okuyunca, 'Beni Allah kurtardı.' diye şükrettim. Kimseden korktuğum için değil, onurumla istifa ettim. Mahkeme sonucunda bu kişiler hakkında ayrıca yargı süreci başlatacağım." ifadelerini kullandı.

Medya, savcıyı alaya aldı

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, Savcı Bayram Bozkurt ile ilgili inceleme başlattı. Albay Recep Gençoğlu ve ekibi, İlçe Jandarma Komutanı Yılmaz Sandal ve istihbarat elemanları ifade verdi. Gençoğlu, Bozkurt'un Robert Moran isminde bir madenciden para isteyip tehdit ettiğini ileri sürdü. İfadeler doğrultusunda Savcı hakkında soruşturma başlatıldı. Tercümanla ifadesi alınan Robert, Bozkurt ile böyle bir diyaloğunun kesinlikle olmadığını açıkladı.

Bayram Bozkurt hakkında medyada haberler yapıldı. 'Erzincan'daki Ergenekon operasyonunun tanığı İliç Savcısı'nın iddiaları akıl mantıkla açıklanacak gibi değil', 'Keneyle suikast, çaycıyla darbe', 'Kırım Kongo kanamalı Ergenekon ateşi' gibi alaycı başlıklar kullanıldı.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, Bozkurt hakkında 16 ayrı konuda soruşturma açtı.Adalet Bakanlığımüfettişleri 16 soruşturmaya takipsizlik verdi.

Kemah bölgesinde kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silahlarla önü kesildi. Olaya yanında bulunan üst düzey bir devlet memuru da şahit oldu.

Savcı Bayram Bozkurt'un aracına kene koydular. Araçtan çıkartılan ve tutanaklara geçen 12 kene, devlet hastanesi başhekiminin gözetiminde toplandı.
 
zaman



Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,192 µs