En Sıcak Konular

İtalya'da Jandarma Özel Harekat Dairesi Komutanı'na hapis

12 Temmuz 2010 19:48 tsi
İtalya’da Jandarma Özel Harekat Dairesi Komutanı Tuğgeneral Giampaolo Ganzer, Milano 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 14 yıl hapis ve kamu görevinden men cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, 1990-1997 döneminde uyuşturucuyla mücadele operasyonlarında yapılan usulsüzlüklerden dolayı yargılanan subay ve astsubaylardan 15’ini muhtelif hapis cezalarına çarptırırken, 3 zanlı hakkında beraat kararı verdi.

Milano 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bugün açıklanan kararı, 61 yaşındaki Tuğgeneral Ganzer, iki cümlelik bir açıklamayla, "Yargı kararına saygı göstermekten başka çare yok. Gerekçeli kararın açıklanmasını bekliyoruz" diye yorumladı.

Mahkeme, 1990’lu yıllarda Özel Harekat Dairesinde görev yapmasının ardından halihazırda İtalyan Askeri İstihbarat Teşkilatında görevli Albay Mauro Obinu’yu 7 yıl 10 ay hapis, 35 bin Avro para ve kamu görevinden men cezalarına çarptırırken, Assubay Gilberto Lovato da 13 yıl hapis ve 59 bin Avro para cezası aldı.

Mahkemenin, zanlıların suçu örgütlü olarak işledikleri yolundaki suçlamayı yerinde bulmayarak, savcılık tarafından istenilen cezalarda önemli oranda indirime gitmiş olması da dikkati çekti.

Savcı Luisa Zanetti, uzun süredir devam eden davanın 14 Nisandaki duruşmasında, "Jandarma Özel Harekat Dairesine bağlı bir grup subay ve astsubayın, bir an önce kariyer yapabilme uğruna, usulsüzlük yapmak üzere örgütlü suç teşekkülü oluşturdukları ve uyuşturucu çetelerine mensup kimi zanlılarla ilişki içerisinde bulundukları" iddiasıyla, Tuğgeneral Ganzer için asgari 27 yıl ve diğer sanıklar için de muhtelif hapis cezası talep etmişti.



Bu haber 752 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,950 µs