En Sıcak Konular

Amerikan milletvekili Nye, New York'ta Türklerle buluştu

12 Temmuz 2010 19:48 tsi
ABD’de iktidardaki Demokrat Parti’nin Virginia milletvekili Glenn Nye, Türk toplumunun önde gelenleriyle New York kentinde bir araya geldi.

New York’ta yeni açılan Türk restoranı Serra Bistro’da yapılan yemekli toplantıya, aynı zamanda ABD Kongresindeki Türkiye Grubu üyesi olan Nye, Güney New England Türk Amerikan Derneği (SNETACA) New York Başkan Yardımcısı Ali Çınar, Türk-Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celal Seçilmiş, Maryland Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Umut Üzer ve Türkistan Derneği temsilcisi Turan Ayaz katıldı.

Nye, konuşmasında, Amerika’daki Türk toplumunun büyüdüğünü dikkatle izlediğini belirtti. Kendi bölgesinden büyük bir Türk nüfusu olmadığını, ancak Washington DC’deki Türk nüfusunun arttığını kaydeden Nye, Türk-Amerikan ilişkilerinin çok önemli olduğunu ve Türkiye’nin bulunduğu coğrafi konum itibariyle Amerika’nin Türkiye’ye her zaman ihtiyacı olduğunu belirtti.

Kongre üyeliğinden önce Makedonya, Afganistan ve Irak gibi kritik bölgelerde Dışişleri Bakanlığı mensubu olarak görev yaptığını kaydeden Nye, Amerika’nın İsrail ve Filistin’deki politikalarına da değinerek, "Amerika, Filistin’de kültürel, ekonomik ve sosyal kalkınma çalışması yapıyordu, ancak Hamas gelince bu programlar kaldırıldı" dedi. Nye, bölgede barış ve istikrar sağlanmasının önemine işaret etti.

Türk-Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celal Seçilmiş ise Türk-Amerikan Ticaret hacminin krizden dolayı düştüğünü, ancak yatırım amaçlı Türkiye’den Amerika’ya gelişte artış olduğunu söyledi.

Seçilmiş, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ın yakın zamanda Amerika’da beş eyaleti gezeceğini, Amerika ile Türkiye arasında imzalanan ekonomik paketin hayata geçeceğini kaydetti.

Türkistan Derneği temsilcisi Turan Ayaz ise Türk dünyası hakkında milletvekiline bilgi verdi.

Nye, toplantıya katılan Yrd. Doç. Dr Umut Üzer ile İsrail ile Türkiye arasında yaşanan son gelişmeler ve İsrail’de yapılacak seçimler konusunda fikir alışverişinde bulundu.



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,042 µs