En Sıcak Konular

'13 Eylül sabahı Türkiye çok farklı olacak'

12 Temmuz 2010 16:45 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek'den yeni referandum açıklaması.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, 12 Eylülde referanduma sunulacak Anayasa değişikliğine ilişkin olarak, ''13 Eylül sabahı Türkiye çok farklı bir ülke olacak'' dedi.

Nevşehir'de faaliyet gösteren bir balon firmasının daveti üzerine AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş ile kente gelen Haluk İpek, Kapadokya semalarında balon turu yaptı. Ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İpek, 12 Eylülde referanduma sunulacak Anayasa değişikliğiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İpek, 13 Eylül sabahı Türkiye'nin çok farklı ve daha demokratik bir ülke olacağını belirterek, 12 Eylülde bunu gerçekleştirmenin de millete nasip olacağını söyledi. Referandumda ''hayır'' oyu kullanacağını açıklayan kesimleri eleştiren İpek, ''Anayasa değişikliği paketine karşı çıkanlar, buna MHP de dahil, Sayın Bahçeli de dahil, niye karşı çıktıklarını veya hangi maddeye karşı çıktıklarını hiç söylemiyorlar. 'Biz buna karşıyız' diyorlar. 12 Eylül olduğunda çok insan mağdur oldu, sağ kesimden, sol kesimden'' diye konuştu.

İpek, 12 Eylül askeri müdahalesini yapanların yargılanmalarının önündeki engelin kalktığını da anımsatarak şöyle devam etti:

''Bir taraftan ülkücü tabanda böyle bir kabul varken, Sayın Bahçeli'nin partisinin buna karşı çıkması bir çelişki doğuruyor. Anayasa değişikliği paketi hazırlanışı, çıkışı ve muhtevası itibariyle şu ana kadar hazırlanmış en kapsamlı, demokrasiyi, insan haklarını geliştirme açısından da en büyük paket, en büyük adım. Bu açıdan bakıldığında Anayasa paketi daha parlamentoda oylanırken milletimizin büyük ekseriyetince kabul gördü. Anayasa paketinin demokratikleşme açısından getirdiği yenilikleri Türk milleti gibi dünya da çok iyi algıladı. 13 Eylül sabahı Türkiye çok farklı, daha demokratik bir ülke olacak. Siyasal iktidarların geleceğe yönelik halka vermiş olduğu taahhütleri gerçekleştirme açısından çok daha farklı, çok daha demokratik bir ülke olacak.''

AK Parti Genel Merkezi Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş da 12 Eylülde yapılacak referandumun, Türkiye'nin geleceğinde yeni bir dönemi başlatacağını savundu.

Ataş, şöyle konuştu:

''MHP, Anayasa görüşmeleri sürecinde başlamak suretiyle tabanıyla ters düştü, tabanıyla ters bir siyaset izledi. Tabiri caizse AK Parti'nin karşısında CHP, MHP, BDP, üçü aynı kefede yer aldılar. Halkımız da herhalde AK Parti'ye karşı bu ortak tavrı referandumda çok iyi değerlendirecek diye düşünüyorum. Normal zamanda siyaset yaparken birbirlerine sitem edenler, 'aynı yerde bulunmayız' diye siyaset yapanlar, maalesef Anayasa değişikliğinde birlikte hareket ettiler AK Parti'ye karşı. Aslında bana göre bu AK Parti'ye karşı bir duruş değil, milletin iradesine karşı bir duruş.

Milletimiz 12 Eylül 2010'da, 12 Eylül 1980'in rövanşını inşallah alacaktır. MHP'nin tabanı da parti merkezi gibi, yöneticileri gibi düşünmüyor. Referandum sürecine giderken sağduyulu MHP tabanı da evet oyu kullanmak suretiyle, demokrasi karşıtı, demokratik duruş karşıtı o söylemlere gerekli cevabı sandıkta verecektir.''

 



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,876 µs