En Sıcak Konular

BDP'li vekilden Başbakan'a iade söz

12 Temmuz 2010 16:32 tsi
BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "terörden nemalanıyorlar" sözünü Başbakan’a iade ettiğini belirterek, "Ortada nema yok, hiçbirimiz holding sahibi değiliz. Bizim sadece kanayan yüreğimiz var" dedi.

Özçelik TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, 2 Temmuz’da Siirt’te 12 PKK’lının etkisiz hale getirilmesinin ardından, cenazelerinin ailelerine verilmediğini bildirdi. Cenazelerin aileleri tarafından teşhisine izin verilmediğini, savcıyla yaptıkları görüşmelerde DNA sonuçlarının beklendiği yanıtını aldıklarını ancak daha sonra cesetlerin emniyet görevlilerince ‘kaçırılarak’ şehir mezarlığında dini vecibeler yerine getirilmeden gömüldüğünü ifade eden Özçelik "Savcının hukuk dışı ve insan haklarına aykırı tutumu; Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Siirt Valisi’ne bildirildi. Baştan sona hukuk dışı ve insan haklarına aykırı bir uygulama gerçekleşmiştir" dedi.

Cenazelerin ailelerine gösterilmemesinin ailelerde "çatışmalarda yanıcı, yakıcı kimyasal silah kullanıldığı ya da cenazelerin öldükten sonra tanınmayacak kadar tahrip edildiği" yargısına yol açtığını ifade eden Özçelik "Her iki ihtimalde de bir insanlık suçu ile karşı karşıya olduğumuz açıktır. Yapılan uygulamanın bunlar dışında yasal bir gerekçesi ve izahı varsa, hükümetin açıklama yaparak devleti töhmet altında kalmaktan kurtarması gerekir" diye konuştu.

-"BİZİM HOLDİNGİMİZ YOK"-

Özçelik gazetecilerin soruları üzerine Başbakan Erdoğan’ın "terörden nemalanıyorlar" sözünü ve BDP ile görüşmemesini değerlendirdi. Başbakan Erdoğan’ın Kürt sorununa yönelik şiddet dışında bir yol haritası ve çözümünün olmadığının ortada olduğunu kaydeden Özçelik, "Nemalanma sözü bize haksızlık. Ortada nema yok. Hiçbirimiz holding sahibi değiliz, zengin değiliz. Hepimiz defalarca cezaevlerine girmiş, işkence görmüş insanlarız. Ne gemilerimiz, gemiciklerimiz var ne gelinlerimiz damatlarımız holding sahibi. Bizim sadece kanayan yüreğimiz var. Bu sözü Başbakan’a iade ediyorum" dedi. Özçelik bir başka soru üzerine de "Ben HEP’in kurucularındanım. Bugüne kadar kurduğumuz hiçbir siyasi partinin, kapatılanlar da dahil tüzüğünde ayrılık yok. Türkiye’nin bütünlüğü içerisinde soruna çözüm bulunmasını savunuyoruz. Eşit haklarla birlikte yaşama arzumuz var" dedi.



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,344 µs