yeni iddia | " /> yeni iddia | "/>

En Sıcak Konular

General suikastiyle ilgili yeni iddia

12 Temmuz 2010 13:36 tsi
General suikastiyle ilgili 
yeni iddia Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün incelemeye aldığı Bahtiyar Aydın suikastıyla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Susurluk Komisyonu'na önemli ifşaatlarda bulunan emekli astsubay Hüseyin Oğuz, "Tümgeneral Bahtiyar Aydın'ı öldüren albayı biliyorum" dedi. İşte Taraf'tan Neşe Düzel'e konuşan Hüseyin Oğuz'un ifşaatlarından çarpıca ayrıntılar.

NEŞE DÜZEL: JİTEM nedir?

HÜSEYİN OĞUZ: JİTEM’in açılımı, Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele’dir. Jandarma Genel Komutanlığı’nın bünyesinde kurulmuş bir istihbarat timidir bu. Ama şunu söylemek lazım. İçişleri Bakanlığı’nın bilgisi olmadan JİTEM kurulamazdı. Çünkü istihbarat ödeneklerini İçişleri Bakanlığı veriyor. JİTEM, Genelkurmay Başkanlığı’nın ve İçişleri Bakanlığı’nın bilgisi dâhilinde Jandarma Genel Komutanlığı tarafından kuruldu.

Neden ordu, JİTEM’in varlığını sürekli reddetmeye uğraşıyor?

JİTEM’de görev yapanlar Silahlı Kuvvetler’in personeliydi. Bunların, Doğu ve Güneydoğu’da yaptıklarının faturası çok ağır olduğu için ordu JİTEM’i reddediyor. Şöyle anlatayım. JİTEM, terörle mücadele edecek diye kuruldu, yaptığı ise tam tersi oldu. Terörün alt yapısını oluşturdu, terörün devam etmesine ve artmasına, insanların dağa çıkmasına neden oldu. Eğer gariban vatandaşı götürüp öldürürseniz ve cesetlerini de köpeğin önüne atarsanız, terörün bitmesini engellersiniz. Terörün devam etmesini sağlarsınız. JİTEM’in yaptığı yanlışların faturasını ödemek gerçekten çok zor!


Ordu, JİTEM’i niye durdurmadı?

JİTEM kontrolden çıkmış bir güçtü. Devletin her türlü gücünü kullanan başına buyruk bir yapıydı. Yasadışı faaliyetlerin içine girmişti. Hakkâri, Yüksekova, Silopi, Bingöl, Van, Elazığ, Mardin, Cizre gibi yerlerde JİTEM timleri vardı. Bu timler Diyarbakır Grup Komutanlığı’nın şemsiyesi altındaydı ve direkt Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlıydı. Kimseye hesap vermiyorlardı. Mesela Diyarbakır’daki time oradaki bölge komutanı da karışamıyordu.

Komutanlar da korkuyor muydu JİTEM yapılanmasından, JİTEM’cilerden?

Sorduğunuz soru az bile. Generaller suikasta kurban gittiler. Ortada öldürülmüş dört general var. Hulusi Sayın var, İsmail Selen var, Eşref Bitlis var, Bahtiyar Aydın var. Bu ölümler, kurum içindeki çarpık yapılanmadan ötürü olduğu için bu suikastların üzeri örtüldü.

BİKSİ VE KANAS'I DİYARBAKIR'A GÖTÜREN KİŞİ

İsim vermeyeceğim ama hangi albay Diyarbakır'a suikast silahı olan Biksi ve Kanas'ı götürdüyse, Tümgeneral Bahtiyar Aydın'ı da o öldürdü. 4 no'lu DGM'de Albay'ın kendi fadesinde var bu. O albay Lice'ye Kahraman Bilgiç'le bir tetikçiyi daha götürdü. Aydın'ı ensesinden kurşunla öldürdüler.

TARIK ÜMİT CİNAYETİ ŞEYTAN ÜÇGENİNİ ÇÖZER

Tarık Ümit'i Yeşil'le birlikte bir kişi daha infaz etti. O ismi vermiyorum. Kendimi güvenceye amlıyorum. Çünkü Yeşil gibi hala o da sağ. Tarık Ümit cinayeti çok büyük bir olaydır. Eğer bu cinayet aydınlanırsa, Adapazarı-Sapanca-Bolu şeytan üçgeninde öldürülenler ortaya çıkacaktır.

CESETLERİ YAKIP KÖPEKLERİN ÖNÜNE ATTILAR

Adamı öldürüyorsun, köpeklerin önüne atıyorsun. Böyleterörle mücadelemi olur? BunuJİTEMtetikçisi Kahraman Bilgiç söylüyor. Cesedi yakıp köpeklerin önüne atmışlar. JİTEM, kendi yasadışı işlerini PKK'yla mücadele çerçevesine oturtuyordu. Yüksekova Çetesi, Ergenekon'un bir parçasıdır.

JİTEM ÖLDÜRÜP KELLE VERGİSİ ALIYORDU

Ölen terörist karşılığında 'kelle vergisi' diye bir para veriliyordu. Bu yüzden terörist diye çobanlar, gariban insanlar öldürüldü. Karşılığında paralar alındı. Yıllar önce ERNK vardı. ŞimdiKCKvar. Bu siyasi yapıyı yor edemezsiniz. PKK'nın artık şehirlerde direkt silahlı eyleme giren bir kadrosu var. Bu kadro dağa da gider.

TARAF 



Bu haber 1,716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,715 µs