En Sıcak Konular

'Bağlar'daki olaylar bütün Diyarbakır'a mal edilmesin'

12 Temmuz 2010 12:36 tsi
Doğu ve Güneydoğu illerinde son birkaç gündür yaşanan gerginlikler, medyada geniş yer aldı. Son olarak Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde yaşanan olayların basın yayın organlarında veriliş biçimine Diyarbakırlılardan tepki geldi.

Çoğunluğu çocuklardan oluşan küçük bir grubun yine dar bir alanda çıkardığı olayların tüm ilde yaşanıyormuş gibi gösterildiğini ifade eden vatandaşlar, günlük hayatlarının aksamadan devam ettiğini ve Diyarbakır'ın güvenli bir şehir olduğunu vurguluyor.

Diyarbakır'da yaşanan olayların medyada veriliş şekli, şehrin huzur dolu gecelerinin gözden kaçmasına neden oluyor. Bağlar ilçesinde gerginlik yaşanırken Diyarbakır'ın Suriçi, Yenişehir , Kayapınar ve Bağlar ilçesinin bazı yerlerinde gece yarılarına kadar oturan, nargile çeken, çay içen ve derin muhabbetlere dalan insanlarlarla dolu. Diyarbakırlılar, medyanın küçük olayları çok abarttığını söylüyor. Diyarbakır'ın Yenişehir'deki Sanat Sokağı'nda Suriçi'ndeki Gazi Köştü ve Kayapınar'daki Parkorman'da gece yarısına kadar insanlar cıvıl cıvıl. Kimi nargile içiyor, kimi dordurma yiyor. Kimisi de arkadaşıyla derin muhabbete dalmış. Bir yandan çiğ köfteler yoğruluyor diğer yandan buz gibi ayranlar ikram ediliyor. Diyarbakırlı ünlü şair Cahit Sıtkı Tarancı'nın şiir kitapları tezgahlarda satılıyor... Kafelerden yine Diyarbakırlı sanatçı Celal Güzelses'in söylediği türküler muhabbete ayrı bir hava katıyor. İnsana huzur veren bu tablo Diyarbakır'ın dört bir yanında her gece yaşanıyor. Ancak Diyarbakır yıllardır bu yönüyle değil daha çok olaylarla gündeme geliyor.

"DİYARBAKIR KÜLTÜR ŞEHRİ"

Vatandaşlar, olayların tüm Diyarbakır'a mal edilmesini istemiyor. Sanat sokağında çaylarını yudumlayan İzmirli öğretmen çift, ön yargıları kırmak için Diyarbakır'da yaşamak gerektiğini söylüyor. Diyarbakır'ın batıdaki herhangi bir şehirden daha huzurlu ve daha zengin bir sosyal yaşamı olduğunu anlatan Yunus öğretmen, medyaya bu konuda büyük görev düştüğünü belirtiyor. Yunus öğretmen, "5 yıldır eşimli birlikte buradayız. Diyarbakır'a bugünlerde veda edeceğiz. 5 yıl boyunca huzurlu bir şehirde yaşadık. İnsanları saygılı dost canlısı. Ara sıra küçük gerginlikler olsada şehre mal edilmesin. Olaylar Türkiye'nin bütün şehirlerinde oluyor." diyor.

Arkadaşlarıyla nargile içen Vedat Kara ise, Diyarbakır'ın kötü imaj kurbanı olduğunu belirtiliyor. Kara, "Bağlar'da küçük bir gerginlik olup bitiyor. Televizyon 3 gün o görüntü döndürüp duruyor. Diyarbakır'ın bu güzel yüzünü neden göstermiyorlar." diye konuşuyor.

Diyarbakırlı esnaf Yahya Bayat da, aynı dertten muzdarip. "Diyarbakır adeta cennetten bir köşe. Sahabe ve peygamber şehri. Kültür şehri. Bugün bunları konuşan yok. Diyarbakır denilince akıllara Bağlar'ın sokaklarındaki 3-5 kişinin attığı bir molotof geliyor. Bu doğru değil. 30 yıldır gece yarısına kadar şehirdeyim, huzur var güven." ifadelerini kullanıyor.

cihan



Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,310 µs