En Sıcak Konular

Saadet'te Erbakan'sız dönem

12 Temmuz 2010 11:47 tsi
Yeniden genel başkan seçilen Numan Kurtulmuş partililere teşekkür etti. “Kongreden iktidara yürüyüş mücadelemiz başlamıştır” dedi

Liste krizinin yaşandığı Saa det Partisi Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un listesi Erbakan'ın listesini geride bıraktı. 3. turda 310 oy alan Kurtulmuş, yeniden Genel Başkan seçildi.

Saadet Partisi'nin olağanüstü büyük kongresinde karşı listeler yarıştı. Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın sürpriz bir şekilde Numan Kurtulmuş'un karşısına 43 isimlik bir liste çıkarması krize neden oldu. Kurtulmuş'un karşı çıktığı ve kendi listesinde de olan isimler, Erbakan kanadının hazırladığı listeden çekildiklerini açıklayınca...Erbakan'ın desteklediği listeden çok sayıda isim de istifalarını Divan Başkanlığına iletti.

SALONDA ARBEDE

Numan Kurtulmuş "Yeşil Lis-te"nin geçersiz olduğunu duyurdu, Erbakan adına kürsüye çıkan ve Kurtulmuş'un karşı çıktığı isimler arasında yer alan Oğuzhan Asiltürk, 40 yıldır Milli Görüş'te yer alan isimlere karşı çıkılmasını eleştirdi. Atatürk Spor Salonu'ndaki kongrede ilk tur seçimi sonrasında Kurtulmuş, genel başkanlık için gerekli olan salt çoğunluğa ulaşamazken, parti tüzüğü gereği seçime sunduğu Genel İdare Kurulu (GİK) ve Yüksek Disiplin Kurulu listesi seçimi kazandı.

Kurtulmuş'un listesinde Erbakan'ınoğlu Fatih ile kızı Elif Altınöz gibi isimlerin yanı sıra yakın kurmaylarından, Oğuzhan Asiltürk, Şevket Kazan, Temel Karamolla-oğlu yer alamadı. Kongrede çıkan olaylar üzerine salon karıştı. Arbede üzerine çevik kuvvet ekipleri salona girdi.

KENDİ 310, LİSTESİ 490 OY ALDI

Kongrede, oy sandıklarının kapanmasının ardından sayıma geçildi. Numan Kurtulmuş'un "beyaz" listesi 490 oy alarak, seçimi kazandı. İlk iki turda genel başkanlık için yeterli oyu alamayan Kurtulmuş, 'salt çoğunluk'' şartı aranmayan üçüncü turda 310 oyla, Saadet Partisi Genel Başkanlığına tekrar seçildi. Saadet Partisi Genel Kongresi'nde Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un listesinde 42 yeni isme yer verildi.



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,822 µs