En Sıcak Konular

Polisten şok terör raporu

12 Temmuz 2010 11:17 tsi
Polisten şok terör raporu

Polis Akademisi Uluslararası Terörizm Merkezi (UTSAM), hükümetin demokratik açılımına yol haritası olacak bir çalışmaya imza attı.

Raporda terör örgütüne katılımların sebebi olarak bölgede çalışan devlet görevlilerinin hataları gösterildi. Doç. Süleyman Özeren ve Dr. Murat Sever'in Hakkari, Yüksekova ve Van'da güvenlik güçlerinden vatandaşlara, terör örgütü sempatizanlarından eğitimcilere kadar birçok kişiyle görüşerek hazırladığı raporda, örgüte katılımların sebepleri, terörü besleyen bölgeye özgü sorunlar gibi pek çok konu üzerinde duruldu. Hakkari'deki bir doktor,devlet görevlilerinin hataları yüzünden dağa çıkışı şu örnekle anlatıyor:

"Devlete kızgınlık, eskiden yapılmış yanlışlar, köy boşaltmalar, boşaltma esnasında askerin gelip tehdit etmesi, aşağılaması, babayı çocuklarının yanında aşağılaması kişilerde büyük bir nefret ve öfkeye neden olmuş. Örgüte katılan bazı bireyler tarafından da bu yapılanların hesabını sormanın tek yolu dağ olarak gösterilmiştir."

Köklü ve kalıcı çözümler için özellikle genç nüfusun yetiştirilmesi gerektiği ifade edilen raporda, örgütün şehir yapılanması olan KCK'ya yönelik operasyonlara, bölge insanının içten içe sevindiği ve aralıksız devam etmesi gerektiği vurgulandı. Örgütün, çocukları sokakta tutarak hem tabanı canlı tuttuğu hem de örgüte katılımın temelini attığı belirtilen raporda, Kürtçe bilen eğitimcilere öncelik verilmesi ve faili meçhullere ilişkin davaların da sürmesi isteniyor.

bugün



Bu haber 767 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,961 µs