Birileri rahatsız... | " /> Birileri rahatsız... | "/>

En Sıcak Konular

Atalay: Birileri rahatsız...

11 Temmuz 2010 21:03 tsi
Atalay: Birileri rahatsız...
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, son günlerde Türkiye'nin demokratikleşme sürecinden birilerinin rahatsız olmaya başladığını söyledi.

Türkiye'nin demokratikleşmesi ve normalleşmesinden hep birilerinin rahatsız olduğunu belirten İçişleri Bakanı Atalay, "Çünkü terörden, olağanüstü dönemlerde kimisi ticaret yapar, kimisi silah satar, kimisi uyuşturucu ticareti yapar, kimisi siyasi istismar konusu yapar. Herkes bir şekilde nemalanır. O nemalar kurudukça birileri de rahatsız olur. Ama Türkiye büyük bir ülke, güçlü bir ülke, yoluna emin adımlarla gidiyor. Yani moralimiz de çok yüksek. Yani özgüvenimiz de, moralimiz de çok yüksek hamdolsun. Türkiye'yi bu yolundan öyle kolay bir şeyler döndürmez. Bundan emin olun. Hepimiz özgüvenle inşallah büyük bir karalılıkla yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Afyonkarahisar Korel Termal Otel'de düzenlenen 'Türkiye'nin Güncel Meseleleri' konulu toplantıda konuşan Bakan Atalay, bu referandumun alanda çok iyi yürüyeceğini söyledi. Hükümet ve AK Parti olarak şöyle bir rahatlık içinde olduklarını aktaran Atalay, "Vatandaşımıza daha fazla haklar, daha fazla özgürlükler veren bir paketi takdim edeceğiz. Alanlarda bunu savunacağız. Demokratikleşmeyi savunacağız. İnsan haklarını savunacağız. Buna karşı çıkan muhalefet Mecliste ciddi bir çıkış sergiledi. Muhalefetin ne savunacağı konusunu onlar içinde biraz zor ama umarız muhalefette katılır. Çünkü burada muhalefeti de rahatsız edecek hiçbir şey yok aslında. Hepimiz birleşsek, el ele versek bu daha iyi olur. Muhalefet biraz bu pakete karşı alanlarda herhalde epey zorlanacak gibi görünüyor." diye konuştu.

Türkiye'de ne zaman böyle adımlar atılsa, bir yerlerde ya terörün pompalandığını ya başka huzursuzlukların geliştirildiğini dile getiren Atalay, Türkiye'nin her gelişme adımlarında böyle şeylerin olduğunu kaydetti.

2007'de Cumhurbaşkanını vatandaşın seçtiği anayasa paketinin oylandığı referandum günü İçişleri Bakanı olarak çok zorlandığını hatırlatan Bakan Atalay, "Gecenin sabaha yaklaşan vaktinde o büyük Aktütün Karakolu saldırısı olmuştu. Terörün büyük saldırısı tam pazar sabahı işte insanlar referandum oylamasına gidecek ama biz sabaha doğru acı bir haber aldık. O günün ortamında tabi demokrasi açılımı getiren referandumun oylanacağı gün öyle bir terör olmuştu. Zihnimizden, hafızamızdan silinmiyor." dedi.

Bölge insanına, terörün istismar ettiği olaylara, kesimlere, gelişmelere çok etkili müdahale ettiklerini belirten Bakan Atalay konuşmasına şöyle devam etti: "Terör, artık insanımızın desteğini falan alamıyor, alamayacak. İnsanımıza sahip çıkıyoruz, sahip çıkacağız. Terörle, diğer vatandaşlarımızı iyi ayırmamız gerekiyor, ayıracağız. Buna çok özen göstereceğiz. Birileri bu konuları bazen çok tahrik ediyor. Aman ha aman en hassas boyut bu. Etnik kökenli falan tahrikler oluyor. Ülkemizin böyle güzel geleceğine bu tür lekeler sürmek isteyen insanlar var. Vatandaşımız arasına fitne sokanlar var. Bu konularda tabi özellikle kamu yöneticilerimiz çok hassa olmalı. Her vatandaşımızı çok değer ve önem verilmeli."

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, toplantıdan sonra Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı ziyaret etti. Ziyarette Başkan Çoban, Bakan Atalay'a meşhur el dokuması Bayat kilimi hediye etti. Bakan Atalay, daha sonra helikopter ile Ankara'ya gitmek üzere Afyonkarahisar'dan ayrıldı.

cha



Bu haber 755 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,011 µs