En Sıcak Konular

'Türkıye'de kasaba politikası devri bitti'

11 Temmuz 2010 18:09 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, terör denilen belanın bir politikanın parçası olduğunu belirtirken, "Türkiye'de siyaset yapan herkesin hedefi olmalıdır.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, terör denilen belanın bir politikanın parçası olduğunu belirtirken, "Türkiye'de siyaset yapan herkesin hedefi olmalıdır. Artık kasaba politikası bitti. Bu politikaların son kullanım tarihleri geçti. Son kullanım tarihi geçmiş politikalarla, politikacılarla Türkiye'nin varabileceği hiçbir nokta yoktur. Türkiye'de demokrasinin adam gibi bir demokrasi seviyesine yükesltmek hepimizin görevidir" dedi.

Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nde Meslek Yüksek Okulu'nun temel atma törenine katılan Cemil Çiçek, ôHepimiz bu ülkenin siyasi partileriyiz. Düşüncesi benimle birlikte olmasa da, siyasi tercihi benimle beraber olmasa da, bu ülkenin birliğinden yana, dirliğinden yana, tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet diyen insan, benim öz kardeşimdir. Partisi ne olursa olsun" dedi. Çiçek ile birlikte temel atma törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Mehmet Çiçek ve Abdulkadir Akgül, Osman Coşkun, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İnci Varinli, ôBozok Üniversitesi senatosu olarak öncelikli hedefimiz mevcut kampüsü güçlendirmekti, ancak ilçelere hayırseverlerin yardımıyla Meslek Yüksek Okulu binalarının yapılacağını söyledik. Bu konuda da ilçelerimizdeki hayırsever vatandaşlarımız iyi bir girişim başlatarak Sorgun'a ilk Meslek Yüsek Okulu'nun temelini atacağız" dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ ise kısa konuşmasında, "12 Eylül'de yapılacak olan referandumla Anayasa ve onu savunanları bu millet bir kez daha yargılayıp mahkum edip çöplüğüne atacak" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de konuşmasında, bir ülkeye yapılacak ve getirisi ise en yüksek yatırımın insana olan yatırım olduğunu belirtti. Çiçek, ôToplumların geleceği ne petrolüne bağlı, ne kömürüne, ne de demirine bağlıdır. Ülkelerin geleceği yetişmiş insan gücüne bağlıdır. Onun için biz bir taraftan Türkiye'de demokrasiyi sağlıklı bir zemine oturtmak isterken, eğitime, bilgiye önem verirken, diğer taraftan sağlam bir demokrasi, sağlıklı işleyen bir demokrasi, ikide bir tökezleyen, iki de bir topallayan, ikide bir askıya alınan bir demokrasi ile bir yere varması mümkün değil. Maalesef Türkiye'de bir demokrasi açığı ve açlığı bütün çabalara rağmen vardır. Dolayısıyla Türkiye'de demokrasinin adam gibi bir demokrasi seviyesine yükesltmek hepimizin görevidir" dedi.

Cemil Çiçek, Türkiye'nin artık bir sıradan ülke olmadığını, bir dünya devleti haline geldiğini de belirtirken, ô180 devlet ülkesi içerisinde 3 çeşit devlet kategorisi var. Aynen futbol takımı gibi 3. Lig var, 2. Lig var, 1. Lig var. Türkiye bir süre önce 2 .Lig alt sıralarındaydı. Artık Türkiye 1. Lig'de oynayan bir takım gibi. Artık Türkiye'yi hesaba katmadan, Türkiye'nin görüşü alınmadan, bilinmeden ne Orta Doğu'da, ne Kafkas'yada huzur ve istikrar olur, ne de Balkanlarda kalıcı bir barışı temin etmek mümkündür. Onun için Türkiye bir bölgesel güçtür. Her geçen gün bir dünya devleti olma yolunda ciddi bir çabanın ve gayretin içerisindedir. Onun içindir ki milletimizden aldığımız güçle bir Anayasa Değişikliği yaptık. Bu değişiklik olmasın diye çok bağıran, çağıran oldu, çok takoz koymak isteyen oldu. Türkiye gerçekten Avrupai anlamda, batılı anlamda bir demokrasiyi ya gerçekleştirecek, ya da her 10 yılda bir tökezlemeye devam edecektir. Bunun kararını vermek te yine milletimize 12 Eylül'de düşüyor"dedi.

Terörün son 40 yılın belası olduğunu belirten Cemil Çiçek, " Bir kısım tarihi bilmeyen, yaşadıklarından ders çıkartmayan, konuyu sadece iç çekişmenin malzemesi yapanlar sanki 30 sene önce terör olayı yoktu, 'durup dururken nerden çıktı' tarzındaki bir aymazlığın içindedir. Türkiye dünya'da 3 tip terörün, 3'ünüde yaşayan tek ülkedir. 1980 yılları öncesi ideolojik terörü yaşadık. 1980 yıllarında yaşanan terör olaylarını Yozgat'lı çok iyi bilir. 1980 yılları öncesi Yozgat'lı 66 plakayla Ankara'ya gidemezdi. Gittiğimiz otellerde Yozgat'lı olduğumuzu söyleyemezdik. Diğer başka bir şey, Yozgat'ın otobüs firmasının ismi Bozok'tu, neden değiştirdik. Bir başka şehre gittiğinde ya lastikleri bıçaklanır, ya da camı, çerçefesi kırılırdı. Neden; çünkü Yozgat'ın insanı milliyetçidir, vatan severdir. Birilerinin ayak nasırına basmıştır. Peki bu terör değilde nedir. Şimdi bunları yok sayıp, bu terör nerden çıktı diyemeyiz. Millet olarak bir Oyuna gelmeyelim, siyasi partilerimiz bir Oyuna gelmemelidir. Hepimiz bu ülkenin siyasi partileriyiz. Düşüncesi benimle birlikte olmasa da siyasi tercihi benimle beraber olmasa da, bu ülkenin birliğinden yana, dirliğinden yana, tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet diyen insan, benim öz kardeşimdir. Partisi ne olursa olsun" diye konuştu.

KASABA POLİTİKASI DEVRİ BİTTİ

Terör denilen olayın bir politikanın parçası olduğunun altını çizen Cemil Çiçek, "Türkiye'nin hedefi 2023 yılında Cumhuriyetimiz 100.yılını kutladığımız günlerde Türkiye Cumhuriyeti'nin hedefidir. Türkiye'de siyaset yapan herkesin hedefi olmalıdır. Artık kasaba politikası bitti. Bu politikaların son kullanım tarihleri geçti. Son kullanım tarihi geçmiş politikalarla, politikacılarla Türkiye'nin varabileceği hiçbir nokta yoktur" dedi.

Daha sonra Sorgun Meslek Yüksek Okulu'nun temeli atıldı. Cemil Çiçek ve beraberindeki heyet Sorgun Büyük Termal Tesislerinde öğle yemeği yedikten sonra Sarıkaya ilçesinde temel atma törenine katıldı.

milliyet



Bu haber 809 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,948 µs