En Sıcak Konular

Kurtulmuş'tan CHP'ye destek

11 Temmuz 2010 14:54 tsi
Kurtulmuş'tan CHP'ye destek
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP tarafından gündeme getirilen yüzde 7'lik seçim barajına destek verdi.

Rahmetli Özal'ın da seçim barajını kaldırmak istemediğini hatırlatan Kurtulmuş, "Şu anda Anavatan Partisi diye bir parti kalmadı." dedi.

Kurtulmuş, Saadet Partisi'nin 4. Olağan Genel Kurul'nda yaptığı konuşmada, vesayetçi düzenin ortadan kaldırılması için milli iradeyi yansıtacak yeni bir anayasa yapılması gerektiğini ifade etti. Bir ülkenin demokratik olmasının sadece anayasa ile mümkün olmadığını ifade eden Kurtulmuş, anayasalar, seçim yasası, siyasi partiler yasası yasası ve Meclis içtüzüğünün de ülkenin demokratikleşmesini göstereceğini dile getirdi. Saadet Partisi olarak 12 Eylül vesayet rejiminin gölgesinde yapılan dört yasanın değişmesi için bütün güçleri ile mücadele edeceklerini söyledi.

Askeri vesayet ve darbelerden yakınan partilerin, Siyasi Partiler ve Seçim Yasası'nın tuzaklarından milleti kurtarmaları gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, yüksek seçim barajları yüzünden 2002 yılında halkın oylarının yüzde 43'ünün, 2007 seçimlerinde yaklaşık yüzde 20'sinin geçersiz sayıldığını kaydetti. Kurtulmuş, millet iradesini savunduğunu söyleyen siyasi iktidarın Başbakanı'nın seçim barajı düşmesi durumunda siyasi istikrarsızlık olacağını söylediğini belirterek, "Bırakın onu 12 Eylülcüler savunsun." dedi. Kurtulmuş, AK Parti önündeki demokratikleşme sınavlarından en önemlisinin seçim barajlarına yönelik tutumları olacağını ifade etti. Rahmetli Özal'ın da seçim barajını kaldırmak istemediğini hatırlatan Kurtulmuş, "Şu anda Anavatan Partisi diye bir parti kalmadı." diye konuştu. Anavatan Partisi'nin iki defa başbakanlığı aldığını ve bir kez de cumhurbaşkanı seçtiğini, seçim barajları sayesinde de parlamentoda yüksek oranda temsil edildiğini vurguladı. Kurtulmuş, seçim barajlarının bir gün o barajlardan medet umanların boğulacakları yerler olacağına işaret etti. Kurtulmuş, barajın indirilip indirilmemesinin kendileri için fark etmeyeceğine işaret ederek, "Bizim için yüzde 7 değil, yüzde 17 hiç fark etmez." ifadelerini kullandı.


28 ŞUBAT YUHALANDI

Kurtulmuş'un konuşması öncesinde Milli Görüş tarihini anlatan bir sinevizyon yayınlandı. Milli Görüş'ün temsilcisi olan partilerin yaptıkları icraatların anlatıldı ve 28 Şubat dönemi eleştirildi. Sinevizyon gösterisi sırasında sık sık "Mücahit Erbakan" sloganı atıldı. 28 Şubat ile ilgili gazete başlıklarının sinevizyonda gösterilmesi esnasında partililer tarafından yuhalandı. Salonda bir grup genç tarafından "Hocaya sadakat şerifimizdir" pankartı açıldı.

cihan



Bu haber 766 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,175 µs