En Sıcak Konular

BDP'li Kaplan: ETÖ, dünyanın en karanlık suç örgütüdür

11 Temmuz 2010 14:33 tsi
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, iddia edilen Ergenekon Terör Örgütü (ETÖ)'nün dünyanın en karanlık suç örgütü olduğunu savundu.

Anayasa değişiklikleriyle ilgili 12 Eylül'de yapılacak referandumu boykot etmek için çalışmalara başlayan BDP milletvekili Hasip Kaplan, bu çerçevede Antalya'da bir dizi toplantıya katıldı.

Antalya'da bir restorantta gazetecilerle biraraya gelen Hasip Kaplan, gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı. İddia edilen ETÖ ile ilgili açıklama yapan Kaplan, ETÖ'nün sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en karanlık suç örgütlerden biri olduğunu söyledi. Hasip Kaplan, Ergenekon'u şu şekilde tanımladı:

"Ergenekon'un bir yanı derin devlettir, Gladyodur, kontrgerilladır, bir yanı çetedir ve özellikle 1990-1999 yılları arasında bütün yasa dışı işleri, cinayetleri, faili meçhulleri işlemiş ve köy yakma olaylarına karışmış, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en karanlık suç örgütlerinden birisidir. Bununla hesaplaşılması gerekir."

Partileri BDP'nin, ETÖ ile işbirliği içindeymiş gibi gösterildiğini anlatan Hasip Kaplan, kendilerinin Ergenekon mağduru olduğunu kaydetti. Kaplan, "Siyaseten bizi vurmak için bize bunlar Ergenekoncu diyorlar. Hâlbuki Ergenekon çeteleriyle hiçbir şekilde uzlaşmayacak tek parti varsa o da biziz." diye konuştu.


"BAŞBAKAN KENAN EVRENİ YARGILAMAZSA İKİ ELİM YAKASINDA OLACAK"

12 Eylül askeri müdahalesi sonrasında hazırlanan Anayasadaki değişiklikler için boykot çağrısı yapan Hasip Kaplan'ın, darbeyi gerçekleştiren Kenan Evren'in yargılanmasını istemesi ise dikkat çekti. AK Parti hükümetinin, 12 Eylül darbesini gerçekleştirenleri yargılayamayacağını savunan Kaplan, şöyle konuştu:

"12 Eylül darbesinin yıldönümünde referanduma gidilecek. Referandumdan her türlü sonuç çıkabilir. 'Boykot', 'Hayır' veya 'Evet' de çıkabilir. Referandumdan 'Evet' çıkarsa ve Başbakan o ay içerisinde Kenan Evren'i yargılayıp içeri tıkmazsa ve mahkeme önüne çıkarmazsa ellerim yakasında olacak. AK Parti hükümetinin darbecileri yargılayamayacağını iddia ediyorum."

12 Eylül Anayasası'nın tamamen değişmesinden yana olduklarını ve bu anayasanın artık yama tutmayacağını ifade eden Kaplan, "Kürtlerde bir atasözü var; yüz yamalı tulum, odun tutmaz. Bu Anayasa, YÖK'üyle, MGK'sıyla komple değişmediği sürece Türkiye'de Avrupa Birliği süreci de olumsuz etkilenecektir. Ve Türkiye, demokratik bir ortama giremeyecektir. Temel sorun, demokratik bir toplum oluşturma sorunudur." diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi'nin kararlarıyla ilgili sorular üzerine BDP'li Kaplan, Anayasa Mahkemesi'nin anayasayı ihlal eden bir mahkeme olduğunu söyledi. Kaplan, "Anayasa Mahkemesi'nin işi gücü Anayasayı ihlal etmek." dedi.
 
cihan

 



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,267 µs