En Sıcak Konular

Alman Bakan, Türklere çağrıda bulundu

11 Temmuz 2010 11:57 tsi
Almanya'nın Hamburg Eyalet Başbakan Vekili ve Eğitim Bakanı Christa Goetsch (GAL), 18 Temmuz'da halk oylamasıyla belirlenecek yeni eğitim reformunun kabul edilmesi için Türk velilerin seferber olmalarını istedi.

Reform hakkında konuşan Goetsch, "Tüm dünyada uygulanan daha fazla birlikte öğrenme sadece Almanya'da uygulanmıyor. Almanya'da sosyal yanı zayıf ve çoğu öğrenciyi yolda bırakan bir sistem var. Kaldı ki bu reform daha adaletli, kaliteli, başarılı ve en önemlisi öğrenciye uygun bir eğitim sunmakla birlikte Almanya'ya örnek olacak bir reform. Velilerin söz hakkı da 6. sınıftan sonrada devam ediyor." dedi.

Almanya'nın Hamburg eyaletinde 1 Ağustos tarihinden itibaren yürürlüğe girmesi planlanan eğitim reformu ile ilgili halk oylamasına iki haftadan daha az bir süre kaldı. Reformda anlaşan koalisyon ortakları Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ve Yeşiller Alternativ Liste (GAL) ile Hamburg Eyalet Meclisinde temsil edilen Sosyal Demokrat Parti ve Sol Parti yeni eğitim reformun kabul edilmesi için yoğun çaba sarf ediyor. Eğitim reformuna sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve işverenlerin yanı sıra Türk yönetmen Fatih Akın gibi çok sayıda kişi de birey olarak destek veriyor.

Göç ülkesi Almanya'ya örnek olması beklenen ayrımcılığı ortadan kaldırmayı vaat eden eğitim reformu ile ilgili Cihan Haber Ajansı'na özel açıklama yapan Hamburg Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Eğitim Bakanı Christa Goetsch, "Almanya'da hala sosyal yanı zayıf, çoğu öğrenciyi yolda bırakan bir eğitim sistemi var. 18 Temmuz'da halk oylamasıyla belirlenecek bu yeni eğitim reformu, her ne kadar hala kabul etmekte zorlananlar olsa da bir göçmen ülkesi olan Almanya'ya örnek olacak bir eğitim reformu." dedi.

Büyük şehirlerde daha fazla göçmen kökenli öğrencilerin haksızlığa uğradığını dikkat çeken Goetsch, "Biz özellikle bu öğrencilere daha fazla haksızlık yapamayız. Onları en iyi şekilde teşvik etmeliyiz ve eğitmeliyiz." ifadelerini kullandı. Göç ülkesi Almanya'ya örnek olması beklenen ayrımcılığı ortadan kaldırmayı vaat eden eğitim reformunun kabul edilmesi için Türk ailelerin oy hakkı olsun olmasın adeta seferber olmalarını isteyen Bakan Goetsch, "Herkese eşit şans ve imkan sunan bu eğitim reformunun kabul edilmesi için Türk ailelerden de destek bekliyorum. Tatile çıkacaklarsa tatile çıkmadan önce mutlaka mektupla oylarını kullansınlar. Çıkmayacaklarsa 18 Temmuz'da mutlaka sandığa gitsinler. Türk vatandaşlarının vereceği oylar çok önemli. Bildiğiniz gibi vatandaş olmadıkları için oy kullanamayanlar da var. Onların kullanacağı oylar, oy kullanamayan Türkleri de temsil edecek. Bu reforma oy hakkı bulunmayanlarda destek verebilir. En azından komşularına tanıdıklarına ve etrafında oy hakkı bulunanlara reformu anlatarak onların oy kullanmasını ve destek vermesini sağlayabilirler." diye kaydetti.

cihan

 

 



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,505 µs