kaos planı | " /> kaos planı | "/>

En Sıcak Konular

Referandum öncesi kaos planı

11 Temmuz 2010 10:42 tsi
Referandum öncesi kaos planı 

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, referandum öncesinde tarihi uyarılarda bulundu.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının ardından seçimleri erteletmek için sahneye konulan oyunu deşifre eden BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, referandum öncesinde  de tarihi uyarılarda bulundu. Topçu, "Terör örgütü, özgürlükleri genişletecek bu adımlardan rahatsız.  Milleti korku kıskacı altına almak için terör olaylarını tırmandıracaklar."

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatı, parti tabanı üzerine yönelik oyunlar ve referandum süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  BBP lideri, kazanın ardından bazı odakların seçimleri erteletmek için devreye girdiğini hatırlatırken referandum öncesinde 'terör kartının' öne sürüleceği uyarısında bulundu. Bu konuda kendisine bazı duyumlar geldiğini belirtti, 'birlik ve beraberlik' çağrısında bulundu.

GÖĞÜS GERDİK

Topçu, 29 Mart seçimleri öncesinde parti tabanlarına yönelik provokasyonu ise şöyle anlattı: “Üzerimizde baskı kurdular. Neleri göğüslediğimiz kimse tahmin edemez. Biz dinamik bir genç kitleye sahibiz. Provokatörler devreye girdi. Tabanımız tahrik edilmeye çalışıldı. Biz bunlara göğüs gerdik. Sayın Başbakan yaşananları bizden çok daha iyi biliyor. Bizim insanlarımız sokaklara dökülseydi belki seçimlerin ertelenmesi gündeme gelecekti. Ama biz gençlerimize engel olduk. Bunun için büyük çaba harcadık."

Topçu, 12 Eylül’de yapılacak referandum için de benzer bir hareketlenme olacağını kaydetti.  Bu süreçte terörün artacağını belirten Topçu, şöyle devam etti: “Anayasa paketi Meclis’te görüşülmeye başlanınca terör olaylarında gözle görülür bir artış oldu. Terörü yurt sathına yayma girişimleri görüldü. Demokrasinin kurum ve kuralları ile yerleşmesinden korkuluyor. Terör, hukuk devleti, bağımsız yargı ve vatandaşın işi aşı olmasından korkuyor. Özgürlükleri genişletecek bu adımlardan terör örgütü ile arkasındaki güçler rahatsız oluyor.

Türkiye’nin yükselmesini kendilerine engel olarak görüyorlar. Referandum sürecini baltalamak için çabalarını artıracaklar. Bize de bu yönde duyumlar geliyor. Milleti korku kıskacı altına almak için terör olaylarını artırıp referandumu engellemek için her yolu deneyecekler. Burada hükümete çok büyük görev düşüyor. Meclis içi ve meclis dışı siyasi partiler dikkatli olmalı. Terör örgütüne karşı birlik ve beraberliğimizi göstermek durumundayız."

OYUNA GELMEYELİM

Referanduma ‘evet’ diyeceklerini vurgulayan Topçu, BDP'nin 'boykot' çağrısına tepki gösterdi. Topçu, "Hayır, diyecekler de mutlaka demokratik tavrını göstererek sandık başına gitmelidir. Terör örgütü siyasi sözcüleri ve dağdaki eşkıyaları bu süreci engellemek için her türlü yolu deneyecektir. Millet olarak bu oyuna gelmemeliyiz." çağrısında bulundu.

YANLIŞ İHBARIN HESABI SORULMALI

BBP lideri Topçu, helikopter kazasının ardından yapılan ve kurtarma çalışmalarını aksatan 'Muhsin Yazıcıoğlu bulundu' açıklamasının üzerine gidilmesini istedi. Bugün Gazetesi, içişleri bakanlığı müfettişlerinin raporunu manşetine taşımıştı. Raporda, söz konusu istihbarat notunun sonradan yazıldığı belirtiliyordu.

Topçu, Yazıcıoğlu’nun öldürüldüğüne ilişkin halk nezdinde yaygın bir kanaatin bulunduğuna dikkat çekti. BBP lideri, şöyle konuştu:

"Teyidi olmayan bir yazı bilgi baskıyla resmi yazıya döküldü. Savcıların mutlaka harekete geçmesi gerekiyor. Bu amir-memur ilişkisi içinde verilmiş bir istihbarat raporu mudur? Yoksa olayın arkasında başka bağlantılar var mıdır? Mutlaka ortaya çıkartılması lazım. Bu istihbarat raporu ile hem Kayseri Valisi hem de Başbakan yanıltıldı. Bu olayların aydınlatılması lazım."

MÜFETTİŞLER BİZİ DOĞRULADI

Topçu, dönemin Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’in, Ankara Emniyet Müdürü olarak atanacağı dönemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı uyardıklarını hatırlattı. İçişleri bakanlığının müfettişlerinin hazırladığı raporun iddialarını doğruladığını sözlerine ekledi.

Bilal Çetin - Bugün

 

 

 



Bu haber 759 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,188 µs