En Sıcak Konular

Meclis'te 'Kadın Ajan' tartışması

11 Temmuz 2010 10:35 tsi
Meclis'te 'Kadın Ajan' tartışması

Dışişleri Bakanlığı'nda çalışanların evlenmek için Bakanlıktan izin alması gerekiyor.

Anayasa Mahkemesi'nden çıkan karar TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un Çankaya Köşkü'ne çıkışı ile ilgili kaderini etkiledi. Anayasa Mahkemesi kararı ile Sadık Yakut'un Çankaya Köşkü'ne çıkışı arasında nasıl bir ilişki olduğunu sorabilirsiniz?

ŞAHİN GEZİSİNİ İPTAL EDİNCE

Hemen anlatalım. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaret için Njierya'ya gitti. Cumhurbaşkanlığı'na ise TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin vekalet ediyordu. Şahin'de 8 Temmuz Perşembe sabahı Moğolistan'a gidecekti. Şahin'in Moğolistan'a gitmesi halinde Cumhurbaşkanlığı koltuğuna TBMM Başkanvekili Sadık Yakut oturacaktı. Anayasa Mahkemesi sürpriz bir şekilde 8 Temmuz akşamı kararını açıkladı. TBMM Başkanı Şahin de 8 Temmuz akşamı Moğolistan gezisini iptal etti. Sadık Yakut'un da Çankaya'ya çıkma hayali suya düştü.

KAYSERİLİ’YİZ KAPTIRMAYIZ

Şahin'in perşembe sabahı Meclis'te basın toplantısı düzenlemesi bekleniyordu. Anayasa Mahkemesi'nden ortada bir karar gelince Şahin yazılı açıklama yapmakla yetindi.

Kararın ardından Şahin, perşembe günü saat 11.00'de Moğolistan'a gideceğini açıkladı. 14.30'da da Esenboğa'dan havalandı. Şahin'in gitmesiyle birlikte Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Başkanlığı koltuğuna cuma günü Sadık Yakut oturdu. Yakut, "Kimseye kaptırmayız Çankaya Köşkü'nü. Biz Kayseri'liyiz" diyerek Kafa Ankara'ya takıldı.

YA KADIN CASUSSA

Dışişleri Bakanlığı'nda çalışanların evlenmek için akanlıktan izin alması gerekiyor. 80 yıldır kanunda yer alan bu düzenlemenin yeni kanunda yer alması Meclis'te tartışmalara neden oldu. Dışişleri Bakanlığı Kanunu'nun Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri sırasında CHP'li Mevlüt Aslanoğlu ile AK Parti milletvekilleri arasında ilginç tartışma yaşandı.

CHP'li Aslanoğlu, "Bu madde bir anayasal hakkın ihlali değil midir?" dedi.Cevap AK Parti Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen'den geldi: "Bu madde 80 yıldır var."CHP'li Aslanoğlu, "Sayın Bakanlık, ben evleneceğim, bana izin verir misiniz? Benim elimi kolumu bağlayacaksın 'Hayır, evlenemezsin' diyeceksin. Böyle bir şey olur mu?" dedi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu ise  "Evlenebilirsin de diyebilir" şeklinde cevap verdi.

CHP'li Aslanoğlu'nun "Bakanlıktan izin almadan evlenirsem iş akdimi feshedeceksiniz. Yani bu, kişinin hak ve özgürlüğünü yok etmektir" sözlerine cevap Dışişleri eski Bakanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış'tan geldi: "Kadın casussa?" Aslanoğlu AK Partilileri ikna edemeyeceği anlayınca son noktayı koydu: "Kadın casussa herkes mi casus? Belki adam sevdi o kızı. Niye elinden alıyorsunuz?"

CHP'Lİ ÖZYÜREK'İ KİM YANILTTI

Anayasa Mahkemesi'nin Anayasa paketi ile ilgili kararı açıklandığı zaman bütün herkesin kafası karıştı. Karara kim sevinmeli, kim üzülmeliydi? CHP'nin istediği olmuş muydu?

Meclis'te kafa karışıklığı bir süre devam etti. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek ise Meclis'te yaptığı açıklama ile şaşırttı.

Özyürek, Anayasa Mahkemesi'nin kararına memnun olduklarını belirtirken, "Kılıç'ın açıklamasına göre iki madde referandum dışı kalacak. Bu durumda CHP'nin itirazları dikkate alınmış oluyor. Diğer maddelerin referanduma gitmesi halinde evet oyu vereceğimizi söylemiştik" açıklaması yaptı. Özyürek, bu açıklaması ile herkesi şaşırttı. Meclis'te karşılaştıkları Adalet Bakanı Sadullah Ergin de Özyürek'e, "Mustafa Abi, yine iptal ettirdiniz Anayasa Mahkemesi'ne" diye takıldı.

Özyürek Ergin'den de bu mesajı alınca kararı övmeye başladı. Ancak kararından CHP'nin isteklerini karşılamadığını öğrenen Özyürek gazetecilere çağırarak, "Çocuklar ben açıklama yapmıştım ama o açıklamamı değiştiriyorum. Bu karar bizim istediğim karar değil" diyerek açıklamasını düzeltti. Özyürek'i kim yanılttı biz de merak ettik.

BOZDAĞ, "KEMAL SAV" DİYELİM

CHP Genel Başkanlığı'na Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilmesine rağmen Genel Sekreter Önder Sav'ın Kılıçdaroğlu üzerindeki hegemonyası devam ediyor. AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ kuliste gazetecilerle yaptığı sohbette Baykal ile Kılıçdaroğlu arasında bir karşılaştırma yaptı. Bozdağ, Baykal ile Kılıçdaroğlu arasında karşılaştırma yaparken, "Baykal yönetiyordu, Kılıçdaroğlu yönetiliyor" tanımlaması yaptı.Hatta Kemal Kılıçdaroğlu'nun soyadının değiştirilerek "Kemal Sav" bile olabileceğini söyledi.

Bozdağ, Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu arasındaki randevu konusunda ise da ironi bir şekilde "Acaba randevuyu Önder Sav'dan mı istesek diye düşünüyoruz" bile dedi.

ÜNÜVAR'A ULAŞMANIN EN KOLAY YOLU

Seçmenlerin en büyük sıkıntısı milletvekillerine seçimlerden sonra ulaşamamalarıdır. Milletvekilleri ya cep telefonlarını değiştirir veya sekreterleri aşılamaz olur. AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ise ulaşılması en kolay milletvekilleri arasında yer alıyor.

Ünüvar'ın teknolojiyi çok yakından kullandığı bilen arkadaşları ve seçmenleri milletvekiline internet üzerinden ulaşıyor. E-mail yoluyla gelen talepleri e-mail yoluyla bürokratlara ulaştıran Ünüvar, lüzumsuz telefon görüşmelerinde kurtulmuş oluyor.

Hatta başka partili bir seçmen köy yollarının yapılması için Ünüvar'a e-mail attı. Ünüvar e-mail'i gerekleri mercilere ulaştırdı. Köy yolu da kısa sürede yapıldı. Ancak başka partili olduğu Ünüvar'a teşekkür bile edemedi. "Ünüvar'a e-mail attım yolumuz yapıldı" diyerek etrafına bile anlattı. Ünüvar'a ulaşmak isteyenlere duyurulur.

bugün



Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,958 µs