En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Recep beyin düzenini de bozacağız

11 Temmuz 2010 09:59 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'in Dikili ilçesinde başlayan yolculuğu Edremit Körfezinde devam etti. Her konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için Recep Bey diyen Kılıçdaroğlu; "Sayın Recep beyin ezberi bozuldu. Sadece ezberini de

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde başlayan körfez turunda Kılıçdaroğlu, Körfezdeki CHP'li belediye başkanlarını ziyaret edip partililerle bir araya geldi. Ayvalık Cumhuriyet Meydanı ve Edremit'teki Şehit Hamdibey meydanında halka hitap eden Kılıçdaroğlu, her konuşmasında 12 Eylül'de yapılacak olan referandum için halktan hayır oyu kullanmaları konusunda söz aldı.

Kılıçdaroğlu, Altınova Belde Belediyesinin ikinci katında yaptığı konuşma sırasında da, vatandaşların elinde tuttuğu, ''Silkele Kemal Silkele'' yazan pankarta atıfta bulunarak, ''Ankara'da bunların gövdesini silkeliyoruz, Ankara dışındaysa dallarını silkeliyoruz.'' şeklinde karşılık verdi.

Ayvalık ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda da konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Eylül'de referandumda halktan hayır oyu kullanılması konusunda söz aldı. Kılıçdaroğlu, "Demokrasi için, hak ve özgürlükler için bu milletin hak ve özgürlükleri için hep beraber bu referandumda "hayır" oyu kullanacağız, var mısınız? Size söz veriyoruz daha demokratik, daha özgürlükçü, daha aydınlık, hakları daha da genişleten, daha uygar bir Anayasa değişikliğini ancak halkın iktidarı yapabilir diyoruz." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gömeç, Karaağaç ve Pelitköy'de de partililerle bir araya geldi. Daha sonra Edremit ilçesi Şehit Hamdibey Meydanı'nda halka hitap eden Kılıçdaroğlu, sadece zeytin üreticileri değil bu ülkede tütün üreticileri, pancar üreticileri, tarımda kim neyi üretiyorsan alın terinin karşılığını almalı." dedi. Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: "Nereye gitseniz işsiz var. Doğuya da gitseniz batıya da gitseniz işsiz var. Birinci Ulusal Kurtuluş savaşını meydanlarda verdik. Emperyaliste karşı mücadele ettik. İkinci ulusal kurtuluş savaşını demokraside sandıklarda vereceğiz. Biliyorum Edremit meydanında sesiniz Ankara'ya ulaştı. Sayın Recep beyin ezberi bozuldu. Sadece ezberini değil Recep beyin düzenini de bozacağız."

Kılıçdaroğlu, bereketli topraklarıyla kendi kendine yeten dünyadaki sayılı ülkelerden birsinin Türkiye olduğunun altını çizerek, "Şimdi bakın Allah aşkına bu bereketli topraklarda pamuk üretemiyoruz. Pamuğu nereden alıyoruz.? Yunanistan'dan. Mısırı nereden alıyoruz? Dışarıdan, arpayı buğdayı dışarıdan, kırmızı eti de dışarıdan. Hayvancılığı da mahvettiler. Şimdi bu beyefendi çıkıp milletin önüne diyecek ki biz anayasayı getirdik. Buna evet oyu verin. Bu milletle dalga geçmektir. Buna izin verecek misiniz.? Artık halk uyandı." dedi.

Konuşması sık sık 'Başbakan Kılıçdaroğlu' sloganlarıyla kesilen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğu, Edremit'te konuşmasının ardından ilçeye bağlı Altınoluk beldesine gitti. Burada belediyeyi ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Belediye başkanının makam odasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakanın görüşme talebini içeren mektubu ile ilgili olarak bir soruyu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, görüşmeye katılacağını ve görüşme günü ve saatini Pazartesi günü MYK'da belirleyeceklerini söyledi.

Altınoluk Belediyesini ziyaretinden sonra Kılıçdaroğlu, Güre, Akçay ve Zeytinli Beldesi'nde patililerle bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gezisi Burhaniye ilçesinde devam etti. Akşam saatlerinde 21. Burhaniye ören turizm, kültür ve sanat festivaline katıldı. Festivalde bir basın mensubunun; "Sürekli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için neden her konuşmanızda Recep Bey diyorsunuz?" sorusuna Kemal Kılıçdaroğlu, "Konuşmanın akışına, bakışına bağlı olarak değişiyor." diye cevap verdi.

Daha sonra festival açılışından sonra parti binasına geçen Kılıçdaroğlu burada partiye yeni katılan iki vatandaşa rozet taktı. Kemal Kılıçdaroğlu, Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova tarafından Belediye Meclis salonunda ağırlandı. Burada Başkan Akova tarafından Kılıçdaroğlu'na çeşitli hediyelerin yanı sıra bir de tahtadan yapılmış kılıçbalığı hediye etti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet meclis salonundaki kısa toplantının ardından çarşı esnafıyla selamlaştıktan sonra Burhaniye İzmir yolu üzerindeki "Bizim Köy Etnografya Galerisi" açılışını yapıp, gezdi.

Kılıçdaroğlu Pazar sabahı Burhaniye ilçesinden Havran ilçesine ve daha sonra İvrindi, Balya ve Balıkesir'e gidecek. Programının bitiminde sonra akşam saatlerinde Edremit Körfez Havaalanı'ndan Ankara'ya dönecek.
 
cihan



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,873 µs