En Sıcak Konular

BDP'den oy vereceklere hakaret!

11 Temmuz 2010 09:48 tsi
BDP'den oy vereceklere hakaret! 
Referandumu boykot edeceklerini belirten (BDP) Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "12 Eylül" referandumunda oy vereceklere hakaret etti.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Anayasaya oylamasında 'evet' oyu verecekleri gericilik, 'Hayır' oyu verecekleri de ırkçılıkla suçlarken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da "İlkel Başbakan" dedi.

Partisinin Antalya Kumluca İlçe Örgütü'nü ziyaret eden Kaplan, Kumluca Merkez Mahallesi'ndeki BDP binası önünde partililere seslendi.

Kaplan, anayasa değişiklik paketinden açılıma, referandumdan seçime kadar birçok konuda AK Parti'ye eleştiriler yöneltip, suçlamalarda bulundu.

Partilerinin 11 ilde birinci olduğunu söyleyen Kaplan, "AK Parti BDP'nin Doğu ve Güneydoğu'da aldığı oylardan rahatsız. Açılımın adı var, kendisi yok. Parti liderleri birbiri ile kavgalılar." diye konuştu.

Başbakan'ın CHP'nin yeni lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na mektup yazmasını da eleştiren Kaplan, "Dünya devletlerinin liderleri ile görüşen Başbakan ErdoğanCHP'nin yeni liderine mektup yazarak iletişim kurmaya çalışıyor. İnternet çağında mektup yazan Başbakan ilkel bir Başbakandır." nitelemesinde bulundu.

Anayasa paketinin 'kandırmaca' olduğunu ileri süren Kaplan, "Eskiden Özal döneminde tişörtlerinde 'hayır' yazanlar vardı. Şimdi AK Partililer 'evet' tişörtleri dağıtıyor. Bu Anayasa ırkçı bir Anayasadır. Biz bu Anayasanın tamamının değişmesini istiyoruz. Referandumda bu Anayasa paketine 'evet' oyu verecekler gerici olanlar, 'hayır' oyu verecekler ise ırkçılardır. Ben partililerimizden bu oylamayı boykot etmelerini, oylamaya katılmamalarını istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Darbecileri yargılayan ülkelerin Avrupa Birliği'ne girdiğini söyleyen Kaplan, diğer partilerin bittiğini, terörden beslenen partinin BDP olmadığını, kadro dağıtan, Ak Partinin olduğunu dile getirdi.

Referandumu boykot etmek için çalışmalara Antalya'nın Kumluca ilçesinde start verdiklerini söyleyen Kaplan, Meclis'te ezber bozduklarını; en radikal ve en sol partinin kendileri olduğunu belirterek, partililerden sistem partilerinden hesap sormalarını istedi.

Türkiye'nin hiçbir alanda derece yapmadığı öne süren Kaplan, "Türkiye olarak sadece dünyanın 5. büyük ordusuyuz. Tüm harcamaları orduya yapıyoruz. NATO, Başbakan'ın kulağından tutuyor, orduyu istediği yere görevlendiriyor." dedi.

Konuşmasının bir bölümünü de Kürtçe yapan Kaplan, Kumlucalılardan bir sonraki seçimlerden bir milletvekili çıkarmalarını isterken, Başbakan ve generallerin çocuklarının Burdur'da paralı askerlik yaptığını; vatandaşların çocuklarının ise Doğu'da askerlik yaptığını sözlerine ekledi.

Kumluca'daki programa; BDP Antalya İl Başkanı İhsan Nergiz ve partililer katıldı.

BDP Kumluca İlçe Örgütü'nde partililerle görüşme yapan Kaplan, Antalya Güneş Mahallesi'nde programa katılmak üzere ilçeden ayrıldı.

cihan



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,917 µs