En Sıcak Konular

Erdoğan CHP'ye yüklendi

10 Temmuz 2010 22:36 tsi
Erdoğan CHP'ye yüklendi Başbakan Erdoğan, isim vermeden Anayasa Mahkemesine başvuran CHP'ye yüklendi. Erdoğan "Anayasa Mahkemesi kararından sonra, milletin karşısına ne yüzle gidecekler merak ediyorum" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bosna Hersek ve Sırbistan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Başbakan Erdoğan, 12 Eylül'de yapılacak referandum öncesinde yurt gezisine çıkacak olan CHP'yi sert dille eleştirdi. Ziyareti ile ilgili bilgi verdikten sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararın teknik açıdan istedikleri gibi olmamasına rağmen, referandumda amaçladıkları hedefi kapsayan bir paket olduğunu kaydetti. 'Darbe Anayasası'nın bu kadar düzeltilebileceğine inandığını ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Halkımızdan da bu noktada beklediğimiz olumlu yaklaşımı alacağız. Bu, sivilleşme sürecinin bana göre güç kazandığı bir dönem olacaktır. Bu güç kazanmaya da halkımız 'evet' demek suretiyle farklı bir imkan hazırlayacaktır. Ağustos başı itibariyle şehir şehir gerek şahsım, gerek bütün arkadaşlarımla birlikte ülkemizi dolaşacağız, gidilmedik yer bırakmayacağız. En anlamlı olan ise, milletimize gitmekten kaçınanların, Anayasa Mahkemesi'ne gitmek suretiyle oradan bu işi döndürme gayreti içerisinde olanların, bu karardan sonra hangi yüzle milletimize gideceklerini merak ediyorum. Biz, direk olarak halkımıza gidelim diye beklerdik. Onlar halkımızı tercih etmediler, Anayasa Mahkemesi'ne gittiler. Ana Muhalefet Partisi, zaten Anayasa Mahkemesi'ne Ana Muhalefet Mahkemesi olarak bakmıştır. Bu defa beklediği gibi olmadı. Ama şimdi milletin karşısına nasıl gideceğini, nelere karşı çıkacağını çok daha açık şekilde göreceğiz. Kendi kendini inkar ettiği noktalar olacak. Kendisini nasıl savunacak onu merak ediyorum. İnanıyorum ki, halkımız en güzel cevabı 12 Eylül'de, 30 yıl aradan sonra verecektir. Darbe anayasasını bir kenara koyacak ve 'karar da milletindir, söz de milletindir' diyecek."

RANDEVU TALEBİ

Siyasi partilere gönderdiği randevu talebiyle ilgili olarak ise Başbakan Erdoğan, bugün Demokratik Sol Parti'ye de (DSP) aynı şekilde randevu talebi ilettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Kendilerinden salı günü için talebim oldu. Sanırım Salı günü görüşme gerçekleşir. CHP ile ise, ağırlıklı olarak terörü görüşeceğiz. Neler yaptığımızı anlatacağız. Neleri konuşacağımızı burada açıklamak uygun düşmez. Görüştükten sonra hem biz, hem de kendileri açıklama yapacaktır. Ancak biz, bilgilendirme yaparken, önerileri de görmek isteriz. Terörle mücadeleyi birlikte yapmamız geerkiyor. Bu sadece Ak Parti iktidarının bir görevi değil. Neler yaptığımızı kendilerine tekrar anlatacağız. Aslında çok kez Parlamento'da konuşuldu, ancak biz yine de bir kez daha anlatacak ve destek isteğeyeceğiz. Bize neleri önerirler, bunları da dinlemek istiyoruz."



Bu haber 730 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,579 µs