En Sıcak Konular

Rum basını: "İptalde ABD'li senatörün müdahalesi etkili oldu"

10 Temmuz 2010 21:35 tsi
Rum basını: Şarkıcı Jennifer Lopez’in, KKTC’nin Girne bölgesinde yapılan Cratos Premium otelinde 24 Temmuzdaki gala gecesinde vermesi öngörülen konserin iptal edilmesinde, Amerikalı senatör Robert Menendez’in müdahalesinin etkili olduğu öne sürüldü.

Konserin iptal haberlerine geniş yere veren Rum gazeteleri, "Lopez Yunanların protestolarının ardından gelmiyor. Lopez dahi unutmuyor. Jennifer Lopez geri adım attı. Yurt dışındaki Rumların ayaklanması işe yaradı ve konser ertelendi. Açılış planlamaları yerle bir oldu. Lopez sunuşunu iptal etti. Sert tepki ve protestoların akabinde ’işgal’ altındaki bölgelere gelmiyor. Kıbrıslı Rumların protestolarının ardından konserini iptal etti. ’Sahte’ devlet için şamar" başlıklarını kullandı.

Fileleftheros gazetesi, Lopez’in konserinin iptal edilmesinde Amerikalı senatör Robert Menendez’in müdahalesinin etkili olduğunu öne sürdü.

LOPEZ'İ İKNA EDEN MENENDEZ KİMDİR?

Demokrat Parti New Jersey Senatörü Robert Menendez, Ermeni ve Rum lobisinin en büyük destekçileri arasında. Menendez, "soykırım" iddiaları hakkında lobi çalışmalarını aksatmadan devam ettiriyor. Örneğin, Erivan'daki Büyükelçi John Evans, 1915 olaylarından "soykırım" diye söz edince Mayıs 2006'da görevden alınmıştı. Boşalan göreve Richard Hoagland aday gösterilmiş, ancak Komitede "soykınm" sözcüğünü kullanmayınca Ermeni yanlısı Demokrat Senatör Robert Menendez'in vetosu ile karşılaşmıştı. Tüm taleplere rağmen vetosunu geri almamıştı. Bunun üzerine dönemin ABD Başkanı George Bush,  Hoagland'in adaylığını geri çekmişti.

Haberlerde, Jennifer Lopez’in KKTC ziyaretini, çoğunluğu elektronik postayla gönderilen ve 8 bin civarında olduğundan bahsedilen protesto mesajlarının ardından iptal ettiği belirtildi.

ORAGANİZATÖR KONUŞTU

Amerika'daki Rum Lobisi tarafından internet üzerinden yapılan çeşitli spekülasyonlarla Kuzey Kıbrıs'a gelmesi engellenmeye çalışılan Jennifer Lopez 24 Temmuz'daki Cratos Premium Hotel konserini iptal etme kararı aldı. Lopez'i KKTC'de sahneye çıkarmaya hazırlanan Boz Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Bozoğlu konu hakkında basın toplantısı düzenledi.

"LOPEZ İLE SÖZLEŞME DAHİ İMZALADIK"

Bozoğlu, Jennifer Lopez'in konseri iptal etmesine ilişkin Lopez'le görüşmeye çalıştıklarını söyleyerek, "Lopez, kesinlikle doğum gününde hiç bir şekilde sahne almadığını, bundan sonra da sahne almak istemediğini söyledi. Bizler de otelimizin aktivitelerine ilişkin bilgileri ilettik kendisine. Bu defa kendisine cazip geldi. Kendisini gelmesi noktasında ikna ettik. Kendisi ikiz çocukları ve bütün ekibiyle gelmeyi kabul etti. Hatta bir jest yaparak partiyle ilgili arkadaşlarınız için özel bir uçak dahi kiralayabileceğimizi, arkadaşlarınızı da davet edebileceğini söyledik. O konuda da haber bekliyorduk. Kimleri davet edeceğine dair. Sözleşmemizi yaklaşık olarak 16 Haziran tarih itibariyle, imzaladık. Yaklaşık olarak 16 sayfalık profosyonel bir hukuk sözleşmesi hazırladık. Bu süreç böyle devam ederken. Jennifer Lopez'in geleceği basına yansıdı. Rum tarafında aşırı milliyetçiler var. Kendileri Jennifer Lopez'in geleceğini duymalarından itibaren kendisine sürekli e-meil attı. Sürekli Kıbrıs'ın şu anki durumunu çok dramatik bir halde olduğunu göstererek konserden vazgeçirmeye çalıştılar." dedi.

"GÜNEY KIBRIS RUM KESİMİNDE ŞU ANDA SINIR KAPILARI AÇIK"

Yaşanan gerginliğe ilişkin konuşmasına devam eden Murat Bozoğlu, "Güney Kıbrıs Rum kesiminde şu anda sınır kapıları açık. Güneyden, kuzeye girişler serbest. Otelimize, Lefkoşe'den gelen Rumlar, bize teşekkür ediyorlar. Rum tarafında da böyle bir yatırım düşünürmüsünüz deniliyor. Kendilerinin bize söylediği çok heyecan verici. Bu tepkiyi gösterenleri anlamadıklarını söylediler. Biz sizi destekliyoruz dediler. Bu biraz aşırı milleyetçilik. İki çocuğu ve doğum gününde geliyor bu nedenle biraz tedirginlik yaşadı. Doğum günü olması da olaya başka bir tedirginlik katıyor. Bunun aşırı bir mileyetçilik olduğunu söyledik. En son yaptığımız görüşmede geleceğini söyledi. Konserden sonra kendisine hazırladığımız partiden bahsettik. Kıbrısta'ki basın toplantısından sonra, gelemeyeceğini söyledi.Kıbrıs'taki mevcut şartları tam olarak gözden geçirdikten sonra, danışmanları programın iptal edilmesine karar verdi. " diye konuştu.

"JENNİFER LOPEZ'E DAVA"

Yapılan sözleşmenin hangi gerekçelerle iptal edilebileceğinin maddelerini de sıralayan Murat Bozoğlu, iptal edilen sözleşmeden dolayı Jennifer Lopez'e dava açacaklarını dile getirdi. Bozoğlu konuşmasına şöyle devam etti: "35-40 milyon dolarlık bir zarar verildi. 220 milyon dolarlık bir yatırım yapıyorsunuz, yatırımınızın içinde konser ciddi bir yer tutuyor. Konserin gerçekleşmemesi büyük zarar veriyor. Newyork'ta gerekirse en iyi avukatları tutup kendisine yüklü bir tazminat davası açacağız. Esas amacımız adaya barış ve huzur getirmekti. Pazartesi sözleşmeyi yapmasına dair bir yazı göndereceğiz. Cevap alamadığımız takdirde hukuki yolara başvuracağız."

"7 BİN E-MAIL'E 1 MİLYON E-MAIL' KAMPANYASI BAŞLATALIM"

Rum tarafının Jennifer Lopez'e konser vermemesi için e-mail atıldığını ileri süren Bozoğlu, "Nasıl ki Rum tarafı 7 bin tane meil attıysa, ben de diyorum ki, Jennifer Lopez'in gelmesi için biz de bir kampanya başlatalım. '7 bine karşılık 1 milyon e-mail kampanyası'nı başlatalım. Barışın kardeşliğin ne olduğunu ona anlatalım." şeklinde konuştu.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Murat Bozoğlu ve avukatları, Jennifer Lopez'in 2 ay gibi bir süre içerisinde olumlu yanıt vermesini beklediklerini aksi takdirde, hukuk yollarına başvuracaklarını ifade etti.



Bu haber 869 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,635 µs