En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan 'Büyükanıt' çıkışı

10 Temmuz 2010 21:28 tsi
Kılıçdaroğlu'ndan 'Büyükanıt' çıkışı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "Nisan’da bildiriyi Genelkurmay’ın sitesine koyan Genelkurmay Başkanı’na bir soru sordunuz mu? Sormadınız. Ama o bildiri oraya kondu diye mağdur edebiyatı yapıp seçime gittiniz. Sonra ne yaptınız, aynı ko

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Ulusal Kanal ve Aydınlık Dergisi’nin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki seçimlerde "güç birliği" çağrısında bulunarak "Türkiye ciddi bir yol ayrımında. Önümüzdeki seçimlerde Türkiye ya demokrasiden yana tavrını koyacaktır veya baskıcı bir rejimden yana. Her yerde şunu söylüyorum. Bu ülkenin emeklisi, çiftçisi, işçisi, sanayicisi, esnafı, sokakta kâğıt toplayan adamı ve yoksulu... Bu düzenden kim memnun? Bir avuç rantiye ve AKP yandaşları. O zaman saydığım bu grupların, bu düzenden memnun olmayan bu grupların güç birliği yapması lazım" dedi.

Emekli paşaların darbe yaptığı dünyanın neresinde görülmüş" diye konuşan CHP Genel Başkanı, "Siz gerçekten birisini mi yargılayacaksınız, siz demokrasi kültürünüzün geliştiğini mi söylüyorsunuz, Nisan’da bildiriyi Genelkurmay’ın sitesine koyan Genelkurmay Başkanı’na bir soru sordunuz mu? Sormadınız. Ama o bildiri oraya kondu diye mağdur edebiyatı yapıp seçime gittiniz. Sonra ne yaptınız, aynı komutanın altına zırhlı araç aldınız. Ve ondan sonra dönüp bize diyorlar ki, ‘askeri vesayet var’. Bu anlayışı şiddetle reddediyoruz" dedi.


-"ERGENEKON HUKUK GARABETİ"- Ergenekon sürecinde gerçekleştirilen tutuklamalara da değinen CHP Genel Başkanı, "Çağdaş bir ülkede, bulgulardan yola çıkarak sanığa ulaşırsınız, kimse buna itiraz etmez. Ergenekon sürecinde bunun tersi yapıldı. Önce kişiler belirlendi, arkasından deliller yaratılmaya başlandı, arkasından insanların tutuklandığını gördük ve bu tutuklama süreci kamu vicdanını rahatsız eden bir noktaya geldi" dedi.

-ERGENEKON "KASASI" YOKSULLUK İÇİNDE ÖLDÜ- Bir hukuk garabeti ile karşı karşıya kalındığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: "Şu anda tutuklanıp, uzun süredir içeride yatıp ama hangi gerekçeyle içeride tutulduğu belli olmayan insanlar var. Bir hukuk garabeti ile karşı karşıyayız. Biz CHP olarak şunu söyledik; CHP iktidarında bu özel yetkili mahkemeler kaldırılacaktır. Bir dönem birisini Ergenekon’un kasası olarak adlandırdılar: Kuddusi Okkır, tedavi edilmedi bu kişi. Bana söyler misiniz hangi çağdaş ülkede bir insan doktora götürülüp tedavi edilmez. Bu insan vefat ettiğinde ailesi cenazesini İstanbul’a getirecek para bile bulamadı. Nasıl bir kasa bu? Ergun Poyraz, uzun süredir içerde. Hangi gerekçeyle içerde? Mustafa Balbay var. İki gazeteci arkadaşımız var. Sayın Başbakan’ın bir telefon konuşmasını yayınladılar diye. Yıllardır pek çok konuşma gazetelerde yayımlandı. Bu çifte standarda biz itiraz etmeyecek miyiz?

" -"TUTUKLANANLARIN ARKASINDA GENİŞ KAMUOYU DESTEĞİ VAR"- CHP Genel Başkanı, sorunun hukuki olmaktan çıktığını, artık siyasi bir dava olduğunu belirterek, "Bu süreçte tutukluluk sürelerinin infaza dönüştüğünü ve bunu da artık toplumun hemen hemen her kesiminde ciddi rahatsızlıklar yarattığını da biliyoruz. Bir dönem, ‘acaba tutuklandık, gözaltına alındık kamuoyunda benim itibarım sarsılır mı’ diye bir endişe vardı. Ama benim gördüğüm bu davada tutuklu olanların hiç böyle bir endişeleri yok. Çünkü onların arkasında ciddi bir kamuoyu desteği var" dedi.

-"HÜKÜMET BU İŞİN İÇİNDE"- Kılıçdaroğlu, "Hükümet neresinde bu işin?" sorusuna da, "Hükümet bu işin içinde. Sayın Başbakan ‘ben bu işin savcısıyım’ dedi. Söyleyecek fazla bir şey var mı? En son Edelman’ın yaptığı açıklamalar. Kendisine darbe ile ilgili belge getirildiğini, araştırıldığını ve bunların sahte çıktığını söyledi" diye konuştu.

 -"YAŞAR BÜYÜKANIT’A SORDUNUZ MU?"- "Emekli paşaların darbe yaptığı dünyanın neresinde görülmüş" diye konuşan CHP Genel Başkanı, "Siz gerçekten birisini mi yargılayacaksınız, siz demokrasi kültürünüzün geliştiğini mi söylüyorsunuz, Nisan’da bildiriyi Genelkurmay’ın sitesine koyan Genelkurmay Başkanı’na bir soru sordunuz mu? Sormadınız. Ama o bildiri oraya kondu diye mağdur edebiyatı yapıp seçime gittiniz. Sonra ne yaptınız aynı komutanın altına zırhlı araç aldınız. Ve ondan sonra dönüp bize diyorlar ki, ‘askeri vesayet var’. Bu anlayışı şiddetle reddediyoruz" dedi.

-"BATI DA AKP’NİN GERÇEK YÜZÜNÜ GÖRDÜ"- CHP Genel Başkanı, artık halkın uyandığını, AKP’nin gerçek yüzünü gördüğünü belirterek, "Sadece biz değil, Batılılar da gördüler aslında bunu. O kaygının dışa vurumudur eksen kayması" diye konuştu.

Milliyet



Bu haber 771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,855 µs