En Sıcak Konular

MHP'li Vural: Kem söz sahibine aittir

10 Temmuz 2010 14:43 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın BDP ile birlikte partisini ‘terörden nemalanan’ partiler olarak nitelendirerek görüşmeyeceğini açıklamasına tepki gösterdi

 Giresun'da bulunan Vural, “Kem söz sahibine aittir. Bugün PKK terör örgütünün cesaretlendirilmesine ve bölücülüğün azmasına sebebiyet veren AKP'nin açılım politikası ve siyaset anlayışıdır. Bugün Hüseyin Çelik, Bülent Arınç gibiler, PKK'yı aklayıp Türkiye'de terörle mücadele edenleri suçlama telaşına düşmüşlerdir” dedi.

Giresun gezisinin ikinci gününde merkeze bağlı Duroğlu Beldesi Tekkeköy Köyü’ne giden Vural, yörenin Türkleşmesine öncülük eden Yakup Halife adının yaşatılması ve tanıtılması amacıyla düzenlenen törene katıldı. MHP'li Vural, törenin ardından soruları yanıtlarken Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'e tepki gösterdi.

Oktay Vural, MHP'nin 41 yıllık şerefli mücadelesinde milletin birlik ve bütünlüğünü savunan milliyetçi ve muhafazakar bir parti olduğunu belirterek şöyle dedi:
“Dolayısıyla kendilerine sormak lazım; PKK'nın, İmralı canisinin sözde elçilerini Habur'da karşıladıklarında, devlet töreni yapıp, ondan sonra ‘Habur’da güzel şeyler oluyor’ diyen kendileriydi. İmralı canisi yalnız kalıp şikayet ettiği zaman, yanına arkadaş gönderenler, hücresinin duvarlarını ithal kağıtlarla yenileyenler yine kendileriydi. PKK'ya ‘terör örgütü' demeyen DTP ile görüşen Başbakan'ın kendisiydi. Aynaya bakmalarını tavsiye ediyorum. MHP olarak, kandan beslenenlerin aslında, ‘Analar ağlamasın' diyerek çözülmez senaryoları Türkiye’ye dayatanlar olduğunu söylüyoruz. Bunlar açılım peşinde koşanlardır. Sayın genel başkanımız terörü azdıran, bölücülüğü azdıran bu siyaset anlayışından vazgeçilmediği sürece başbakanla görüşmeyeceğini, Türkiye'yi düşünüyorlarsa Cumhurbaşkanının düzenleyeceği toplantıda görüşlerini ifade edeceğini söylemiştir. Bundan önce de cumhurbaşkanı ile görüştü ve terörle mücadele konusunda yapılması gerekenleri ifade etti. Genel başkanımız Başbakan'a ‘İmralı canisini muhattap almaktan vazgeçtiğini açıkla, Irak’ın kuzeyini PKK’ya açan Barzani’ye kırmızı halı döşemekten vazgeç, Büyük Ortadoğu Projesi başkanlığından ayrıl, şehide kelle dediğinden dolayı Türk halkından özür dile’ demiştir.”

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, milleti uçuruma götüren, Cumhuriyet ile hesaplaşma dönemi açıp kimliğini ortadan kaldırmak ve bölmek isteyen açılım sevdalılarıyla görüşecekleri bir konu olamayacağını söyledi. Vural, şölme devam etti:
“Kiminle görüşecekse gitsinler görüşsünler. Ama herkes bilsin ki, bu millet bütün kalacak, Cumhuriyetin kurduğu temeller ekseninde yaşayacaktır. Terörle mücadele yerine mütareke anlayışıyla Türk milletinin milli kimliğini bozup, Türkiyelilik safsatalarını hazmettirmek isteyenlere karşı MHP'nin görüşecek konusu yoktur. MHP'nin bu kararlı tutumu devam edecektir. Hükümeti uyarıyoruz; Terörle müzakere etme, mütareke çağrısı yapma. Bölücülük ve terörle mücadele et. Sanatçı, topçu, popçularla görüşmekten ne sonuç çıktı? Başbakan, ucu belirsiz ve sadece kendisinin bildiği yabancı senaryoların taşeronluğunu yaptığı sürece Türkiye’nin direnç noktalarını mahkum etmek istiyor.”



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,848 µs