En Sıcak Konular

Eski ülkücü konuştu: Referandumda evet

10 Temmuz 2010 09:45 tsi
Eski ülkücü konuştu: Referandumda evet Anayasa değişikliği paketine, toplumun birçok kesiminden destek gelmeye devam ediyor.

12 Eylül askeri darbesi sürecinde yaklaşık 12 yıl cezaevinde yatan ve işkencelere maruz kalan, ülkücü hareketin önde gelen isimlerinden Ahmet Ulu, Anayasa Mahkemesi'nin düzenlemesine ve kırpmasına rağmen "Evet" diyeceklerini belirtti. Ulu, ülkücü kesimden ciddi destek geldiğini, bundan hareketle 12 Eylül 2010'da yapılacak referandumda değişitliği kabul ederek hayırlı günlere merhaba diyeceklerini söyledi.

Çanakkale Asos yakınlarındaki kamp alanında açıklama yapan Ahmet Ulu, 12 Eylül darbesinde mağdur olanların arasında yer aldıklarını vurgulayarak, bütün ülkücü camianın değişikliğe mutlaka onay vermesi gerektiğini kaydetti. Değişikliklerle binlerce insanı mağdur eden geçici 15. maddenin ortadan kaldırılacağını da hatırlatan Ulu, "12 Eylül zihniyetinin yargılanması için düzenlemeyi kayıtsız şartsız destekliyoruz. Mağdurlara iade-i itibarının verilmesi için bu değişikliğe 'Evet' diyoruz. Kendimizi sorumlu olarak görüyoruz. Bunun için bir deklarasyon yayımladık." şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendilerini hain ilan ettiğini belirten Ahmet Ulu, şunları söyledi: "MHP ve CHP, anayasa değişikliğine hayır demek için BDP ile aynı safta yer alıyor. Birçok ülkücüyü mağdur eden 12 Eylül Anayasası'nın değiştirilmesi için yurt genelinde başlattığımız 'Evet'çağrısı, her kesimden destek gördü. CHP ve MHP, siyasi rant için değişikliğe 'Hayır' diyecek."

CİHAN



Bu haber 952 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,936 µs